Berlinben találkoztak Kína és a KKE-országok

Forrás: turizmus.com

 2017. március 09. 13:46

Magyarország berlini nagykövetsége Kína és 16 kelet-közép-európai ország turisztikai együttműködését támogató rendezvénynek adott otthont az ITB első napján. Jelenleg a kínai turisták mintegy 10 százaléka választja úti célként a KKE-országokat – írja közleményében az MTÜ.

Az eseményt Györkös Péter berlini magyar nagykövet és Somogyi Zoltán, az UNWTO főtitkárhelyettese nyitotta meg. A találkozón Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) általános vezérigazgató-helyettese ismertette az együttműködés 2016-os eredményeit és 2017-es terveit.

Az idei tervek középpontjában a Visegrádi Négyek, a balti és balkáni országok alkotta együttműködés közös brandjének erősítése, illetve a régiót népszerűsítő on- és offline marketingeszközök elkészítése áll az októberben Makaón sorra kerülő Global Tourism Economic Forumra (GTEF), ahol a KKE-országok díszvendégként vesznek részt. Az ázsiai turisztikai fórum és szakvásár kiváló alkalmat teremt a régió bemutatkozására a világ legnagyobb küldőpiacán. Jelenleg a kínai turisták kb. 10 százaléka választja úti célként a KKE-országokat – írja az MTÜ közleményében.

Magyarország standja a berlini ITB-n a nyitás előtti percekben

Fotó: turizmus.com

A 16 ország legfőbb törekvése, hogy minél több kínai vendég keresse fel Közép-Európát, és minél több vendégéjszakát töltsön el utazásai során a régióban. A kínai középosztály folyamatos erősödésével a forgalom további növekedésére lehet számítani. Mindez a kínai turisták fogyasztási szokásainak alapos megismerését is igényli, amelyet ugyancsak elősegít a regionális együttműködés.

A nagykövetségi fogadáson a turisztikai együttműködés szereplői részletes tájékoztatást kaptak a GTEF szervezőitől az ázsiai fórumról, és lehetőségük nyílt a díszvendégséggel kapcsolatos közvetlen egyeztetésre. Az esemény szervezője a Magyar Turisztikai Ügynökség keretei között működő Kína–KKE Turisztikai Koordinációs Központ volt.