A spanyol piacon kampányolt közösen a TUI és az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2021. december 21. 10:18

Sikeres év végi forgalomélénkítő kampányt zárt a TUI-val a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelynek keretében az MTÜ külön adventi utazási csomagajánlat összeállításában működött közre a spanyol beutazók számára.

Az őszi hónapok folyamatos erősödését követően az év végi előfoglalási adatok alapján Spanyolország hétről hétre Magyarország Top 10 legfontosabb küldőpiaca között szerepelt.

A forgalomélénkítő kampány részeként a TUI 4800 utazásközvetítőnek küldött ki hírlevelet a különleges csomagajánlatokról, megjelentetett egy adventi digitális katalógus különkiadást, Szégner Zsuzsa, az MTÜ Spanyolországért felelős piacszakértője nagyszabású webináriumot tartott 87 spanyol viszonteladónak, valamint záró eseményként egy személyes megjelenéssel járó rendezvényre is sor került Madridban.

A TUI Spain a világjárvány kezdete óta az első személyes megjelenéssel járó rendezvényét éppen Magyarországgal együtt tartotta. Ez jól bizonyítja, hogy milyen nagy potenciált látnak Magyarországban, mint négy évszakos desztinációban. Azért is volt különleges a rendezvény, mert azon valamennyi meghívott turisztikai szakember személyesen meg tudott jelenni, élvezettel és nagy érdeklődéssel fogadva a desztinációs prezentációt. Többen is elmondták, mennyire örültek, hogy Magyarország téli arcát is megismerhették. Az ebéd során a vendégek ízelítőt kaptak a magyar gasztronómiából és a magyar borokból is.

A kampány záró eseményén Madridban

Fotó: MTÜ

Az esemény több médiamegjelenést is generált a spanyol sajtóban. Valamennyi különlegesen hangulatos, nyüzsgő, ugyanakkor meghitt desztinációként népszerűsítette az adventi Magyarországot.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján 2020-ban mintegy 34.000 spanyol vendég összesen 110.000 vendégéjszakát töltött el Magyarországon (54%-ban kereskedelmi szálláshelyeken, 46%-ban pedig magán- és egyéb szálláshelyeken). Idén december közepéig pedig már közel 50 ezer spanyol vendég csaknem 170.000 vendégéjszakát töltött el hazánkban. 2020-ban a vendégéjszakák 88%-a Budapesten realizálódott. A 11 kiemelt turisztikai térség közül Budapest és térsége, a Balaton és Mátra-Bükk voltak a legnépszerűbbek. Budapest mellett Székesfehérvár, Szeged, Debrecen, Győr és Szolnok is előkelő helyen szerepelt a spanyol vendégek kedvenc magyar városai között.