Az ötcsillagos Hotel Bristol vitte el a CEEQA díjat az Art Hotel Szeged elől

 2014. április 14. 12:15

Április 8-án került sor a CEEQA (Central and Eastern Europe Real Estate Quality Awards) ünnepélyes díjátadó gálára Varsóban, ahol a szegedi belvárosi hotel elől a Hotel Bristol Odessa vitte el a legjobb Hotel, Szabadidő és Lakóépület-fejlesztés kategória díjat.

Korábban hírt adtunk róla, hogy különleges építészeti megoldásainak köszönhetően a Közép- és Kelet- Európai Ingatlan Minőség Díj, a régió legfontosabb ingatlan piaci díjának legjobbjai közé választották az Art Hotel Szeged szállodát. A nagyszabású rendezvényen a világ 40 országából, 600 résztvevő ünnepelte a régió legjobb ingatlan beruházásait, és ugyanennyi befolyásos vendég és szakember ismerhette meg a szegedi négycsillagos szállodát.

 

A kategória legjobbjának járó díjat egy ukrán ötcsillagos szálloda, a Hotel Bristol Odessa nyerte el. Az 1899-ben épített szálloda teljes körű felújításon esett át és nyitott újra 2013-ban. A reneszánsz és barokk építészeti stílus mesterművének tartott épület ismét régi fényében ragyoghat, a díjátadón többek között ennek értékvédelmi jelentőségét is méltatták.

A magyar hotelt Budea Ildikó szállodaigazgató képviselte a helyszínen, aki szerint már az is óriási elismerésnek és megtiszteltetésnek minősül, hogy egy szegedi, független szálloda bekerülhetett egy ilyen színvonalas mezőnybe.

 

„Bár a díjat nem hoztuk el, továbbra is örülünk, hogy az ingatlanpiac egyik legrangosabb eseményén felkerültünk a tízes listára és sikerült a figyelmet ráirányítani Szegedre, a napfény városára, ahol a csodálatos szecessziós építészeti kincsek mellett a város egy olyan szállodával is büszkélkedhet, ahol díszítőelemként többek között megtalálható Losonczi Áron fényáteresztő betonfala, Magyarország egyik csodájaként elhíresült találmánya."