Az utazási korlátozások enyhítését kéri az UNWTO

Forrás: turizmus.com

 2020. április 22. 17:10

Az UNWTO arra kéri a világ kormányait, hogy amint erre lehetőség nyílik, enyhítsék az utazási korlátozásokat.

A Turisztikai Világszervezet összefoglalót készített a koronavírus-járvány miatt meghozott globális korlátozásokról. A tanulmány szerint a világ szinte összes országában - különböző mértékű korlátozásokat vezettek be.

A világ 90 országa zárta le részben vagy teljes mértékben a határait, míg további 44 ország vezetett be korlátozásokat a belépők származási helyétől függően.

 

Zurab Pololikashvili, az UNWTO főtitkára azt hangsúlyozta a tanulmányt kísérő közleményében, hogy "a COVID-19-járvány olyan mértékben volt hatással az utazás és a turizmus világára, mint korábban semmi más. A kormányok a lakosság egészségét tették az első helyre, és ennek érdekében korlátozták az utazásokat.

A turizmus felfüggesztésével több millió álláshely került veszélybe, ezen felül a női egyenjogúság vagy a fenntartható gazdasági fejlődés területén elért eddigi eredmények váltak bizonytalanná. Az UNWTO ezért azt kéri a kormányoktól, hogy folyamatosan vizsgálják felül ezeket a korlátozásokat, és lehetőség szerint azonnal könnyítsenek rajtuk, vagy töröljék el azokat, amint erre biztonságos lehetőség nyílik."

A tanulmány teljes terjedelmében ezen a linken érhető el.