Giro: Hatalmas érdeklődés Milánóban a budapesti Nagy Rajt kapcsán

Forrás: bringasport.hu

 2019. december 07. 21:02

A Magyar Kerékpáros Szövetség, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a 2020-as Budapesti Eukarisztikus Kongresszus közös standdal vesz részt az idei Artigiano in Fierán, a milánói Kézműves Vásáron.

A BringaSport a jövőre Magyarországról rajtoló Giro d’Italia kerékpáros Grand Tour versenyt, és annak hazai szakaszait mutatja be, különleges eszközök segítségével Milánóban.

Az Artigiano in Fiera a világ legkiemelkedőbb B2C eseménye kézművesek és kisvállalkozások számára, egyben Európa legnagyobb karácsonyi vására is.

A vásár – köszönhetően a naponkénti akár több százezres látogatottságnak – lehetőséget biztosít a vállalkozások számára a piacon való megmérettetésre, ezáltal a termékeik reális értékelésére  – írja a BFTK. A vásáron szigorúan figyelnek arra, hogy hiteles, eredeti és minőségi termékeket előállító és/vagy képviselő vállalkozások vegyenek részt.

A kiállítás megnyitóján tiszteletét tette Magyarország római nagykövete, Kovács Ádám, aki amellett, hogy kipróbálta a magyarországi Giro útvonalat VR-szemüveggel, örömmel állt be a pult mögé hirdetni a jövő évi Nagy Rajtot

Fotó: bringasport.hu

Ezen az egyedülálló rendezvényen 110 ország kultúrája, hagyománya, ízvilága, kézműves termékei találkoznak, különleges hangulatot teremtve, mind a kiállítók, mind pedig a látogatók számára.

A vásáron természetesen szerepet kap a hagyományőrző kézművesség, de emellett nagy hangsúlyt fektetnek minden ötletes újdonság bemutatására, amely alkotójának egyediségét tükrözi. Ilyen értelemben a vásár kuriózum a kézművesség területén, már-már művészeti vásárnak is nevezhető.

Az esemény tökéletes párosítása a tradíciónak és az innovációnak.

Egy hely, ahol a látogatók közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a kézművesekkel, a kiállítókkal, ahol a főszerep az alkotóé, ahogy ez a vásár olasz elnevezésének szó szerinti fordításából is kiderül: „Kézműves a vásáron”. A korábbi kiállítók szerint ott lenni olyan, mintha egy nagy világ körüli utazáson vennénk részt, megkóstolhatjuk különböző nemzetek ízeit, borait, folklór bemutatókat tekinthetünk meg, turisztikai információkhoz juthatunk.

A rendezvény idén több mint puszta bemutatása a kézművességnek, hiszen minden kiállító valami különlegeset hozott saját hazájából. Magyarország a budapesti turisztikai látványosságok közül kiemelten foglalkozik a jövőre hazánkból induló Giro d’Italia kerékpáros körversennyel, így egy 20 négyzetméteres standon a 3 magyar szakasz bemutatása történik, különleges VR-szemüvegek segítségével, igazi versenybringán ülve. Modern élmény a hagyományos kerékpározás köntösébe ültetve, amiért a látogatók sorban állnak.

Jókedv a magyar standon

Fotó: bringasport.hu

Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség, illetve a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke szerint a jövő évi Grande Partenza nem csupán a magyar kerékpározásnak ad majd még nagyobb lendületet, de olyan turisztikai termék, amely rengeteget hozhat a magyar turisztikai országmárka építése szempontjából is.

Ha csak a számok nyelvén nézzük a dolgot, 860 millió ember nézi majd az élő képet, aztán hétről hétre az összefoglalót Magyarország csodás tájairól.

És hogy miért fontos a vásáron való megjelenés? Talán az Artigiano in Fiera sikerének titka megadja a választ. A karácsonyi ünnepek előtti időszak mindig az ajándék keresésről, vásárlásról szól. A világ minden tájékának jellegzetes termékei, ajándékai egy helyen megtalálhatóak itt. Ingyenes a látogatók számára a belépés, így a 9 nap során többször visszatérnek a vendégek, amelyre a hétvégék és az ünnepnapok remek alkalmat kínálnak ebben az időszakban. Nem véletlen, hogy közel másfél millió látogató fordul meg a kiállítók pavilonjaiban. Reméljük jövőre jó részüket Budapesten üdvözölhetjük – írja a bringasport.hu.

A 65 éves Pasquale di Paolo olasz biciklista volt az első, aki a Giro mind a három magyarországi szakaszát végigtekerte a kiállított Pinarello kerékpáron. Mellette Pintér Ádám, a Bringasport.hu újságíró-szerkesztője

Fotó: bringasport.hu

Ugyanezzel az installációval tervezi a Magyar Kerékpáros Szövetség népszerűsíteni a Giro Budapest Grande Partenzát Európa két legnagyobb aktív és kerékpáros vásárán, Stuttgartban és Münchenben 2020 év elején – mondta el a turizmus.com-nak Princzinger Péter.