Két év után újra élőben rendezték meg Németország beutaztató szakvásárát

Forrás: turizmus.com

 2022. május 19. 11:38

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) két év után újra élőben rendezte meg a németországi beutazó turizmus legfontosabb értékesítési rendezvényét, a Germany Travel MartTM vásárt az Oberammergau és a Zugspitz régióban.

Május 1. és 3. között a nemzetközi utazási szakma és média 34 országból érkező válogatott képviselői találkoztak egymással Oberammergauban, hogy a Germany Travel MartTM (GTM) rendezvényen tájékozódjanak a legújabb németországi trendekről, fejlesztésekről, turisztikai termékekről, valamint megismerjék a régiót. A szakmai esemény középpontjában az új üzletek megkötése állt a következő évre – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a DZT. A GTM kétnapos workshopján a német turisztikai iparág 164 vállalkozása mutatta be a nemzetközi utazási szakma több mint 200 bevásárlójának szolgáltatásai sokszínűségét, és tárgyaltak az üzletkötési lehetőségekről. A kereken 90 nemzetközi médiaképviselőt átfogó információs programok várták a természet, a kultúra, az aktív pihenés, az egészségturizmus, illetve a szokások és hagyományok témákban.

A GTM hivatalos megnyitóját a Passionstheater Oberammergau színháznál tartották a 42. Passiójátékok kezdete előtt, amelyet két év kihagyás után rendeztek meg idén újra. A következő napon a résztvevőket esti rendezvényre várták a Neuschwanstein-kastély alatt található Festspielhaus koncertházban.

A GTM-et idén az Oberammergau és a Zugspitz régió fogadta

Fotó: DZT

Petra Hedorfernek, a DZT igazgatótanácsi elnökének nyilatkozata szerint Németország fontos küldőpiacain világszerte élénkül a külföldi utazási kedv, az IPK International felmérése szerint 80 százalékkal a legmagasabb értéket érte el a pandémia kezdete óta. "Ez évi partnereink, Oberammergau és a Zugspitz-régió, illetve a Bayern Tourismus Marketing nagy szakértelemmel egy olyan keretprogramot állítottak össze, amely nagyszerű módon mutatja be a német turisztikai vállalkozások széles szolgáltatási spektrumát és a kínálat sokszínűségét különösen a vidéki régiókban" – tette hozzá.

A DZT immár 2012-óta "zöld rendezvényként" bonyolítja le a GTM-et. Az idei eseményen szintén nagy hangsúly helyeződött a fenntarthatóságra, a környezet, illetve a klíma védelmére és az akadálymentességre. Ehhez hozzátartozik például a résztvevők környezetbarát utazásának támogatása vagy a regionális forrásokból származó étkezési ellátás.