MTÜ-aktivitások a német piacon

Forrás: turizmus.com

 2021. május 05. 17:30

A hévízi szolgáltatások újraindulása, a Budapesten és környékén megvalósult fejlesztések, valamint Pécs kulturális kínálata szerepelt a fókuszban az MTÜ Németországért felelős piacszakértőjének nyárra hangolódó legutóbbi aktivitásain.

Április 28-án a FIT Reisen által szervezett egyórás egészségturisztikai fókuszú webináron 73 szakember ismerhette meg Farkas Kinga előadásában a Magyarország-szerte futó aktuális turizmusfejlesztési projekteket, majd a résztvevő öt hazai szolgáltató is bemutatkozhatott a német hallgatóságnak.

A szakemberek és rajtuk keresztül a német utazóközönség érdeklődését jól mutatta, hogy a webinár végén számos gyakorlati kérdést tettek fel, többek között a hévízi szolgáltatásokról, a tó nyitvatartásáról, valamint a helyi szállodák szolgáltatásaival kapcsolatosan.

A webinár sikerét a rendezvényre érkező pozitív visszajelzések is igazolták: „Érdekes, hogy milyen sokszínű az egészségturisztikai- és wellness kínálat Magyarországon! / Minden előadás nagyon informatív volt. Most már bátran tudom ajánlani ügyfeleimnek a hévízi gyógyfürdőt és a tó körüli szolgáltatásokat. / A dinamikus előadók kedvet csinálnak a magyarországi nyaraláshoz”.

A német piacszakértő webinárium keretében hívta fel a figyelmet Hévíz, Budapest és környéke, valamint Pécs értékeire

Fotó: MTÜ

A Németország legnagyobb turisztikai szaklapja, az fvw által április 29-30-án szervezett „fvw Counter days” elnevezésű kétnapos online vásáron is részt vett az MTÜ négy magyar társkiállítóval, akik a vásár mindkét napján 10.00-18.00 között fogadhatták a virtuális megkereséseket, és nyújthattak információt a látogatók és utazásszervezők számára.

A vásár keretében megszervezett, Magyarországot bemutató webináron az aktualitások mellett Budapest környékének attrakcióival, valamint Pécs kulturális kínálatával, borturizmusával és gasztronómiai értékeivel, aktívturisztikai termékeivel ismerkedhettek meg a résztvevők.

A két nap alatt összesen 87 német szakemberrel lebonyolított megbeszélésekből Farkas Kinga szerint egyértelművé vált, hogy továbbra is nagy az érdeklődés Balaton és Hévíz, valamint a németek körében még kevésbé ismert, „felfedezetlen kincseink” iránt.

Farkas Kinga 2 nap alatt mintegy 87 német szakemberrel folytatott megbeszélést

Fotó: MTÜ

„A partnerek fokozott érdeklődést mutattak a különböző desztinációkat bemutató marketinganyagok, a képtárunk és videótárunk iránt, hogy saját közösségi média csatornáikon is promotálhassák hazánkat ügyfeleik körében” – számolt be róla az MTÜ piacszakértője.

A német piacon tervezett további aktivitásokkal, ezek időpontjaival, valamint az együttműködési lehetőségekkel kapcsolatban keressék továbbra is bizalommal Farkas Kingát: kinga.farkas@visithungary.com, +36 20 392 9886.

Kapcsolódó cikkek