Négypilléres tervvel erősítené meg piaci helyzetét a brit turizmus

Forrás: turizmus.com

 2017. október 03. 13:11

Ezen a héten kívánják a brit kormány elé terjeszteni a turisztikai szektor hosszú távú javaslatát, mely a Brit Turisztikai Hivatal támogatását is élvezi. A megvalósítást a kormány Iparági Stratégiáján belül tervezik.

A Brit Idegenforgalmi Tanács támogatásával létrehoztak egy csoportot, aminek célja, hogy segítse a kormányzat és a turisztikai iparág közti együttműködést, illetve megnyissa az iparág résztvevői által kidolgozott javaslat utját a törvényhozók felé. A megalakult csoport vezetője Steve Ridgway lett, aki jelenleg a VisitBritain/VisitEngland elnöke és korábbi ügyvezetője a Virgin Atlantic Airwaysnek.

„A turizmus 127 milliárd fontot jelent évente az Egyesült Királyság gazdaságának” – mondta el Ridgway. – „Ez az egyik legértékesebb export ipar, mely talán a legjelentősebb munkahelyteremtő hatással rendelkezik országszerte. Úgy vélem, ezek az adatok akár a duplájára is nőhetnek, egy évtizeden belül a brit turizmus gazdasági részesedése elérheti a 268 milliárd fontot és mintegy 3,8 millió ember munkahelyéül szolgálhat.”

Közel 200 ezer brit vállalkozást számlál a turizmus

Fotó: Pixabay

A turisztikai szektor iparági javaslata a jelenleg mérhető növekedést kívánja erősíteni, megerősítve Nagy-Britannia turizmusának piaci helyzetét a versenytársakkal szemben. A turisztikai szektor több hónapos munkájának eredményeképp a javaslat a következő négy fő szempontot érinti:

  • Egy tízéves turizmus és vendéglátás-kampány kidolgozása a szektor munkaerő toborzásának hatékonysága céljából, illetve a munkaerő szempontjából elengedhetetlen készségfejlesztés és hosszú távú karrierlehetőség biztosítása.
  • A produktivitás növelése a turisztikai szezon egész évessé alakításával, növelve az üzleti utak és rendezvények szektor piaci részesedését.
  • A külkapcsolatok erősítése, hogy minél szélesebb körű piacról érkezzenek turisták az országba.
  • Turisztikai zónák létrehozásával minőségi turisztikai termékek építése, hogy kielégítsék a látogatók igényét és elvárását egyaránt; a látogatói élmény javítása a helyi közlekedés problémáinak megoldásaival. 2030-ra cél, hogy az utazók, legyen szó belföldi vagy külföldi turistáról, ne csak elutazzanak az Egyesült Királyságba, hanem fel is fedezzék azt.