Már sportolhatunk a Nemzeti Atlétikai Központ 10,5 hektáros parkjában

Forrás: MTI

 2023. június 17. 15:26

Ünnepélyes parkavatással, szórakoztató programokkal, futóversenyekkel és különböző sportaktivitásokkal június 17-én hivatalosan is megnyitották Budapesten a Nemzeti Atlétikai Központ és Szabadidőparkot, amely augusztus 19. és 27. között a szabadtéri atlétikai világbajnokság helyszíne lesz.

A megnyitón Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa kiemelte: néhány évvel ezelőtt nehéz volt elképzelni, hogy egy szennyezett ipari terület helyén Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legmodernebb sportlétesítménye épül fel.
Emlékeztetett, az augusztusi világbajnokágra több mint 200 ország 2000 versenyzője nevezett, és 100 országból 100 ezer szurkoló érkezik majd. Arra biztatott mindenkit, hogy vegyék birtokba a 10,5 hektáros sportparkot és sportoljanak benne minél többet.
Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy szándékosan nem hagyományos, "öltönyös átadót" akartak szervezni, hanem egész napos fesztivált a családok és az amatőr sportolók számára.

Befutók a célban a Nemzeti Atlétikai Központ nyitóeseményén, ingyenes családi napján

Fotó: MTI

Június 17-én 100 méteren, valamint 2,3 és 4,5 kilométeres távon rendeztek futóversenyeket azon a Mondo borítású pályán, amelyen majd a világsztárok is versenyezni fognak.

Akik részt vettek ezeken, 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket a világbajnokságra. A megnyitón 15 ezren vettek részt.

Mint arról korábban beszámoltunk, kétszeres olimpiai bajnok avatta fel az atlétikai stadion futópályáját.