Prágában tartott workshopot a Magyar Turisztikai Ügynökség

Forrás: turizmus.com

 2022. július 08. 14:28

Fekete Magdolna a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) V4 országokért is felelős nemzetközi piacszakértője prezentációjában a nyáron hazánkban megrendezendő nagyobb eseményeket, valamint a szálloda- és turisztikai attrakciók fejlesztését emelte ki.

2022 első félévében az MTÜ a Visegrádi Négyek országaiban aktív értékesítési tevékenységet folytatott. A legjelentősebb V4 aktivitás a februárban szervezett „Discover Hungary" (Fedezd fel Magyarországot!) elnevezésű ötnapos szakmai tanulmányút volt, amelyen a V4 országokból 41 turisztikai szakember vett részt.

A rendezvényre Európa 16 országából érkező 175 hosted buyer Budapesten 7, a vidéki turisztikai térségekben pedig összesen 8 útvonal közül választhatott, hogy részletesen megismerhesse az adott helyszínek szálláshely- és attrakciókínálatát. Az első féléves V4 aktivitások sorát egy Prágában megrendezett workshop zárta, 2022. június végén.

A prágai workshop magyarországi résztvevői

Fotó: MTÜ

A rendezvényen magyar szolgáltatóként három Kiemelt Partner utazási iroda és nyolc szálloda vett részt - tájékoztatta lapunkat közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.

„Csehország a koronavírus járvány ellenére meg tudta tartani kedvező küldőpiaci pozícióját. Németország után a cseh turisták vendégéjszaka száma a legmagasabb 2021-ben és 2022 eddig eltelt időszakában is.

A csehek egészségturisztikai desztinációk és szolgáltatások iránti érdeklődése kimagasló, éppen ezért 2022 második felében Csehországban az egészségturisztikai csomagfejlesztés és értékesítői kör kialakítása nagy szerepet kap majd munkánk során.

Az új, termékfókuszú értékesítési szemlélettel célunk, hogy több, új partnert felkutató sales call-t szervezzünk, melyek során célzottabban és hatékonyabban mutatunk majd be nagy volument generáló, valamint új potenciállal bíró termékeket a V4 országok B2B partnerei számára" - nyilatkozta Fekete Magdolna, a V4 piacokért is felelős nemzetközi piacszakértő.

2022 eddig eltelt időszakában – az előző évekhez hasonlóan és a koronavírus járvány kitörésétől függetlenül – a közeli V4 országok és Románia változatlanul Magyarország legfontosabb (top10) küldőpiacai között szerepelnek.

Jelentőségük a vidéki Magyarországon még hangsúlyosabb. A vendégéjszakák növekedésének üteme rendkívül dinamikus mind a V4 országok, mind Románia esetében.

2022 első félévében több mint kilencszer annyi cseh, hétszer annyi lengyel, négyszer annyi szlovák és háromszor annyi román vendégéjszaka realizálódott Magyarország szálláshelyein, mint 2021 első félévében.

2022 eddig eltelt időszakában a cseh vendégek körében a főváros mellett a vidéki fürdővárosok voltak népszerűek: Budapest, Sárvár, Bük, Zalakaros, Hévíz, Mosonmagyaróvár és Harkány.  A 11 turisztikai térség közül a csehek a legtöbb vendégéjszakát idén Bük-Sárváron, a Balatonon és Győr-Pannonhalmán töltötték.