Fókuszban a divat és a fesztiválok

Forrás: turizmus.com

 2019. március 11. 10:38

Több mint 1 milliárd forint támogatást kap a Magyar Divat & Design Ügynökség, és hasonló összeg jut a turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű fesztiváloknak is.

Egy friss kormányhatározat szerint a kormány egyetért a magyar divat- és designipart átfogó, megújító fejlesztési feladatok hosszú távú koncepciójával és azzal, hogy – figyelemmel a magyar divat- és designipar fejlesztésével kapcsolatos feladatok, valaminta turisztikai marketing- és kommunikációs feladatok ellátásáról szóló határozat 1. pontjára – a koncepciót a Magyar Turisztikai Ügynökség a Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt-n keresztül valósítsa meg. A 2019. évi feladatok megvalósítására 1.004.000.000 forint támogatást biztosítanak a Magyar Divat & Design Ügynökség  részére.

Sziget fesztivál, 2018 – a fesztiválok hozzájárulhatnak a pozitív országkép kialakításához

Fotó: sziget.hu

A turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű fesztiválok megvalósítását támogató forrás biztosításáról is szóló kormányhatározatban foglaltak szerint – figyelemmel arra, hogy nagymértékben hozzájárulhatnak a pozitív országkép kialakításához, fenntartásához – a kormány egyetért azzal, hogy a turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű fesztiválok, kulturális nagyrendezvények további támogatása szükséges, és ennek érdekében 1.004.000.000 forint összegű forrást biztosít erre a célra.