TDM közgyűlés: fókuszban a képzés és a jövőkép

Forrás: turizmus.com

 2018. november 28. 18:20

Az éves tevékenység áttekintése, a nemrég elindult stratégiai menedzsment képzés és TDM-szervezetek jövője, lehetőségei szerepeltek legfőbb témaként a Magyar TDM Szövetség közgyűlésének napirendjén, a XX. Országos Konferencia előestéjén, Tatán.

Az Old Lake Golf Club Hotelben 35 szakember gyűlt össze tapasztalatot cserélni és megvitatni területük, tevékenységük aktuális problémáit. Horváth Viktória főtitkár tömören összefoglalta az idei év eseményeit. Ahogyan arról a turizmus.com is rendre beszámolt, a február 1-jei, évről évre a Turizmus Kft. szervezésében megvalósul Évadnyitó Gálán átadhatták az Év TDM menedzsere díjat (a nyertes Magyarics Gábor, a Duna-Gerecse térségi TDM ügyvezetője lett), tavasszal új elnökséget választottak, áprilisban Linz-be szerveztek kétnapos tanulmányutat, majd májusban megrendezték az Országos TDM Konferenciát Siófokon. Tartottak két GDPR workshopot is a tagság számra, illetve csatlakoztak a magyar Turisztikai Szövetség Alapítványhoz. Ősszel pedig elindult a stratégiai menedzsment képzés.

Semsei Sándor elnök a képzésről szólva kiemelte: hiánypótló, gyakorlatias, azonnal használható tudást nyújtó tréningről van szó, amely az első, pilot évben 11 fővel indult el. A tapasztalatok összegzését követően sorozatnak szánják. A résztvevők megerősítették a képzés hasznosságát. Mihály Mariann, a Körös-menti TDM menedzsere például elmondta, hogy az ott hallottakat hazatérve azonnal alkalmazni is tudták, illetve sok területtel sokkal tudatosabban foglalkoznak.

Semsei Sándor elnök és Horváth Viktória főtitkár

Fotó: turizmus.com

A szövetség életében kiemelt téma még a minőségbiztosítási rendszer bevezetése, amelynek a háttere már kész, illetve a statisztikai rendszer fejlesztése, mely által valós adatok állhatnak rendelkezésre, s ilyen módon megalapozottabb döntések születhetnek.

A szervezeteket legkomolyabban foglalkoztató kérdés mégis az, hogy vajon milyen jövőképet vázolhatnak fel saját maguk, kollégáik, szolgáltatóik és önkormányzataik számra. A választ helyben kell keresni, a szervezetek számára éppen a turisztikai szolgáltatók és az önkormányzatok ma a legfontosabb szövetségeseik, erejük pedig a meglévő know how-ban van. Azzal pedig valószínűleg sokan egyetértenek, hogy turizmusfejlesztés a jövőben sem létezhet a helyi szolgáltatók és az általuk összehangoltan, kreatívan összeállított termékek nélkül.

A tanácskozás november 29-30-án országos konferenciával folytatódik, melyen több mint 100 szakmabeli jelezte részvételét.