Tízéves a Stáció

Forrás: turizmus.com

 2016. október 02. 10:26

A budapesti repülőtér „Év Szállodája” díjas hotele idén ünnepeli fennállásának 10. évfordulóját. Az alkalomból szeptember 29-én nagyszabású jubileumi ünnepséget rendeztek, amelyre többek között a Stáció üzleti partnerei kaptak meghívást.

Az eseményen köszöntő beszédet mondott Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere, aki megemlékezett arról, hogy a Stáció volt az első hotel a városban. A szakma részéről megtisztelte a rendezvényt Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, aki köszöntőjében méltatta a Stáció szakmai eredményeit. A Stáció részéről Fancsali Gábor szakmai igazgató tartott ünnepi beszédet, majd Janicsák Veca koncertje, állófogadás és tűzijáték zárta a programot, amelynek műsorvezetője Istenes László volt.

 

A jubileumra elkészült a hotel új parkolója is, amely a hotelhez érkező vendégek színvonalas és biztonságos parkolását teszi lehetővé. A mintegy 40 millió forintos beruházásban sorompós és rendszám-felismerő rendszer került telepítésre és így mintegy 150 gépjármű kényelmes parkolását teszi lehetővé.

A Stáció menedzsmentje a jubileum alkalmával szeretné kifejezni köszönetét egyrészt a törzsvendégeinek, vendégeinek, céges partnereinek, hogy az elmúlt 10 évben igénybe vették szolgáltatásaikat és visszajelzéseikkel folyamatosan hozzájárultak a szolgáltatások minőségivé, egyedivé fejlesztéséhez. Ugyanakkor köszönetüket fejezik ki a múltban és jelenleg náluk dolgozó munkatársi közösségüknek, akiknek vendégszerető hozzáállása nélkül nem érhették volna el a szép sikereket.

Fancsali Gábor kérdésünkre elmondta: bár valamilyen szinten biztosan hatással lesz majd a szálloda működésére az új ibis Styles szálloda megnyitása a repülőtéren, az a brand egy csillaggal lejjebb és a boutique stílusra, illetve a fiatal, vagy fiatalos, modern stílust kedvelő vendégekre pozicionálta magát, így vélhetően ebből a szegmensből is vesz majd el. A Stáció ugyanakkor resort- és spa-szolgáltatásaival egyben üdülőkomplexum is. Mint megtudtuk, forgalmuk 30 százaléka érkezik csak közvetlenül a reptérről, nagyon nagy arány képvisel viszont a repülőtér gazdasági övezete, ami akár hosszabb távú tartózkodásban is megnyilvánul. Ezen felül éves szinten 600 körüli a rendezvények száma, illetve a hétvégéket jellemzően a szabadidős turisták töltik meg.

Mindenképpen szeretnének ugyanakkor lépést tartani és megőrizni a jelenlegi 85 százalék körüli foglaltságot, ennek érdekében például a vendégigényekhez igazodva parkolót bővítenek, felújítják a régi szárny szobáit, és bővítik az éttermet.