25 csapon folyik a sör a BrewDog Budapestben

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2018. november 16. 11:31

A legendás skót kisüzemi sörfőzde, a BrewDog a budapesti bulinegyed bejáratánál, az Anker közben nyitotta meg legújabb bárját. Grand Opening november 16-án!

A korábbi Anker Klub a nemzetközi BrewDog bar lánc tagjaként BrewDog Budapest néven született újjá. A pesti éjszakai élet kapujában fekvő sörbárban 25 csillogó csapból folyik a standard BrewDog bar kínálat – az alapszortiment mellett folyamatosan cserélődő limitált, kis szériás BrewDog különlegességekkel és kiemelkedő hazai kisüzemi, illetve változatos külföldi vendégsörökkel.

A bár tulajdonosai a klasszikus BrewDog hamburgereken és sörkorcsolyákon túl helyi ízekkel is készülnek. A hely a klasszikus budapesti belvárosi stílust ötvözi a skót punk főzdére jellemző dizájnnal.

A belső tér kialakítása során számos olyan megoldás született, amit a nemzetközi lánc ennek az egységnek a munkálatai során talált ki, és a jövőben is szeretne továbbvinni.

A hely a klasszikus budapesti belvárosi stílust ötvözi a skót punk főzdére jellemző dizájnnal

Fotó: Turizmus.com / Szerdahelyi Krisztina

A 2007-ben alapított emblematikus skót főzde kiemelten volt jelen a májusi BPBW (Budapest Beer Week) nemzetközi sörfesztiválon, amelynek nem titkolt célja volt, hogy végérvényesen bekapcsolja Budapestet és a magyar sörfőzést a nemzetközi sörös körforgás gyűrűjébe. Ennek egy újabb lépcsőfoka, hogy az európai kisüzemi sörgyártást alapjaiban meghatározó BrewDog saját bárt nyit a főváros bulinegyedében.

Amint azt Graeme Hamilton, a BrewDog partnerkapcsolati vezetője a megnyitót megelőző budapesti sajtótájékoztatón elmondta, ők maguk úgy tekintenek a magyar színtérre, mint az egyik elsőre, ami fel tudta venni a nemzetközi kézműves sörös élet ritmusát. Ezért is döntöttek úgy, hogy a színes és pezsgő Budapesten nyitják meg a BrewDog bar lánc legújabb tagját.

Kapcsolódó cikkek

Vidd el sörözni a fatert!

2018. június 04.