510 szobás szálloda épül a bécsi repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2023. január 13. 13:19

Idén ősszel elkezdik egy új, 510 szobás szálloda megépítését a bécsi repülőtéren, amely előreláthatólag 2025 tavaszára fog elkészülni. A hotelt a Wyndham Hotels &Resorts üzemelteti majd Vienna House Easy márkanév alatt.

A Wyndham Hotels & Resorts a világ legnagyobb szállodai franchise-cége, 95 országban közel 9000 szálloda tartozik a vállalathoz. A Vienna House Easy márka jelenleg több mint 40 szállodát tömörít Európában, túlnyomó többségük Németországban található.

Az új hotel látványterve

Fotó: Flughafen Vienna

Az új, 510 szobás hotel a bécsi reptéren a legnagyobb, egész Ausztriában pedig az ötödik legnagyobb kapacitású szálloda lesz. A hotel a tervek szerint kedvező áron kínál majd stílusos pihenési lehetőséget.

A szállodaépítés és -üzemeltetés során a fenntarthatóság kiemelkedő fontosságú lesz – derül ki a reptér honlapján olvasható közleményből -, összhangban a bécsi reptérrel, amelynek célja, hogy 2023-ban elérjék a teljes karbonsemlegességet. Az új szállodában a tervek között széndioxid-kibocsátásmentes hűtő-fűtő rendszert alakítanak ki, a villamosenergia-szükségletük nagy részét pedig nap- és szélenergiából fedezik majd.

A szállodaprojekt a repteret üzemeltető Flughafen Wien AG, a Wyndham Hotels &Resorts, a Vienna House szállodák üzemeltetéséért felelős HR Group és a bécsi ingatlanfejlesztő MAMMA Group közreműködésével valósul meg.

,,Az utazási kedv ismét növekszik és ennek következtében a szállodai ágyak iránti kereslet is nő. Az új szállodának köszönhetően 1414-re bővül a reptéren elérhető szállodai szobák száma, biztosítva ezzel az utasok minden igényét kielégítő, megfelelő kínálatot" – nyilatkozta Günther Ofner, a Flughafen Wien AG vezérigazgatója.