A BDPST Group megvásárolta a tarcali Andrássy Rezidenciát

Forrás: turizmus.com

 2019. november 21. 13:50

A BDPST Group megvásárolta a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodát tulajdonló és üzemeltető Témadesign Kft.-t. Az új tulajdonos kapacitás- és szolgáltatásbővítést tervez.

A BDPST Group célja a tranzakcióval, hogy szállodaportfóliójának részeként felújítsa és kibővítse a tokaji borvidéken található ingatlant – tájékoztatta lapunkat a társaság.

Az 1700-as években épült főúri udvarház az 1830-as években került az Andrássyak tulajdonába és az ő leszármazottaik birtokolták egészen a II. világháborút követő államosításig. Később több tulajdonosváltás is lezajlott, mielőtt a BDPST megvásárolta az üzemeltető céget.

Az Andrássy Rezidencia fejlesztése a korábbi tulajdonos által a Kisfaludy-program pályázatán elnyert 324,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatással valósul meg

Fotó: BDPST Group

Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodájaként az Andrássy Rezidencia prémium szolgáltatásokat kínál: kiváló, bisztró jellegű étterem, rendezvénytér, valamint spa és wellness részleg várja a vendégeket.

A BDPST Group célja az Andrássy Rezidencia hosszú távú sikeres üzemeltetése. Az ingatlanfejlesztő cég kapacitásbővítő beruházás keretében fejleszti tovább a kúriát, hogy az továbbra is a lehető legmagasabb színvonalon tudja vendégeit kiszolgálni – írták.

A fejlesztés eredményeként 12 új szobával, kültéri medencével, valamint egy esküvők és konferenciák számára kialakított rendezvényhelyszínnel bővül a szálloda.

Az új tulajdonos egyik fő célja az átalakítással, hogy a szállodához tartozó, eddig kihasználatlan borászati épület több mint 100 fő befogadására alkalmas, modern rendezvényhelyszínné való átalakításával jövedelmezőbbé tegyék a létesítményt, a munkahelyek hosszú távú megőrzése érdekében.

Az új szobák kialakítására és a belső terek felújítására a korábbi tulajdonos által a Kisfaludy-program pályázatán elnyert 324,5 millió forintos vissza nem térítendő szállodafejlesztési támogatás felhasználásával kerül sor. A BDPST Group azt tervezi, hogy a támogatást nyert fejlesztésnél szélesebb körű beruházást hajt majd végre.

 

A BDPST Groupról

A 2015-ben alapított BDPST Group célja, hogy fejlesztései révén megóvja, és új funkcióval ruházza fel a jellemzően műemléki védelem alatt álló épületeket. A cégcsoport többek közt a Vörösmarty tér első ötcsillagos szállodájának létrehozásán, valamint a turai kastély új életre keltésén dolgozik.