A belföldi vendégekben bíznak az osztrák szállodások

Forrás: turizmus.com

 2020. április 21. 15:19

Tízből négy osztrák szállodaüzemeltető gondolja úgy egy felmérés szerint, hogy több mint 50 százalékos forgalomcsökkenést kénytelen elszenvedni az idei nyáron.

A koronavírus-járvány kitörése óta átlagosan 700 ezer eurós, medián értéken 300 ezer eurós forgalomveszteséget szenvedtek el az osztrák szállodások szövetségének tagszállodái – derül ki a szakmai szervezet most közzétett felméréséből.

A válaszadó szállodák mintegy 36%-a több mint 50%-os, 17%-a 40-50% közötti csökkenésre számít a foglalások terén az elkövetkező nyári szezonban az előző évhez képest. Ennek megfelelően 10-ből 4 megkérdezett szállodaüzemeltető várakozásaiban szerepel több mint 50%-os forgalomkiesés.

A „Kurzarbeit” (állami bérkiegészítéssel támogatott csökkentett munkaidő) intézményével a válaszadók közel 84%-a él.

Hallstatt látképe a Cian vendégházzal

Fotó: Pixabay

A nyári foglalások mintegy harmadát már törölték a szállodákban –többnyire külföldről – és alig 17%-át foglalták át későbbi időpontra. A külföldi vendégek 65%-a, a belföldieknek pedig  37%-a mondta vissza a foglalását. Az ágazat egyébként abban reménykedik, hogy a külföldiekhez hasonlóan az osztrákok többsége is belföldön akarja majd eltölteni a nyári szabadságát.

Az osztrák szállodaszövetség felmérése itt érhető el.