A GREY GOOSE betekintést kínál az űrturizmusba

Forrás: turizmus.com

 2014. október 01. 11:12

A GREY GOOSE®, a világ egyik vezető prémium vodkája, együttműködést jelentett be a Virgin Galactic-kal,a világ első űrturisztikai vállalkozásával.

A különleges kooperáció exkluzív betekintést nyújt a világ első űrturisztikai utazásának előkészületeibe és a majdani utazás minden lépésébe.

Amint a Virgin Galactic az első turistákat köszönti az űrben, a GREY GOOSE számos módon igyekszik majd életre kelteni az utazás élményét, így különleges tartalmakkal és számos limitált kiadású meglepetéssel készül az esemény kapcsán.

A Virgin Galactic eddig több mint 80 millió dollárnyi előleget kapott közel 700 magánszemélytől.  Az új űrhajót (SpaceShipTwo, VSS Enterprise) és a hordozógépet a (WhiteKnightTwo,VMS Eve) a Scaled Composites készítette a Virgin Galactic számára. Burt Rutan, a Scaled alapítója tervezte a SpaceShipOne-t, amely 2004-ben elnyerte a 10 milliárd dolláros Ansari X díjat, mint a világ első ember vezette, magánvállalat által fejlesztett űrhajója. A Virgin Galactic újrahasznosítható járműveinek, melyeket a The Spaceship company fejleszt a kaliforniai Mojave-sivatagban, alapvető kialakítása megegyezik a SpaceShipOne-nal, azonban 6 űrturista szállítására lesz képes. A járművek berendezésének köszönhetően a leendő űrturisták a gravitáció nélküli létezéssel is megismerkedhetnek, ami lenyűgöző rálátást biztosít a bolygóra, egyúttal egyedi mikrogravitációs környezetet teremt a kutatóknak. A VSS Enterprise és a VMS Eve alapos tesztelési programja az utolsó szakaszba lépett, melyet a Virgin Galactic kereskedelmi tevékenységének megkezdése követ. Erre a new mexico-i Spaceport America-n kerül majd sor.