A KÉSZ épít wellnessközpontot Nagyváradon

Forrás: turizmus.com

 2015. február 05. 14:52

Több mint 15 millió euróból az egyik legnagyobb romániai wellness központot építik fel Nagyváradon. A tündérrózsa latin nevét viselő Nymphaea nevű új élményfürdő és üdülőközpont kivitelezését a magyar tulajdonú KÉSZ Csoport romániai tagvállalata nyerte el.

Nagyvárad a magyar határtól mindössze 12 km-re található, a több mint 200 000 fős település strandját nemzetközi finanszírozás segítségével több, mint 15 millió euróból bővítik.

 

Az új tervek szerint megduplázzák a strand befogadóképességét. A Nymphaea nevű új üdülőközpontban lesz pezsgőfürdő, fedett és szabadtéri gyógyfürdő, szauna, 12 csúszda, élményfürdő, aroma- és fényterápiás rész is. A fedett és szabadtéri pályákon lehet majd sportolni is (teke, pingpong, kosárlabda, röplabda, sakk, falmászás, stb.). Az új központban lesznek szabadidős, hullám- és csúszdamedencék, valamint lesz minősített, nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas úszó- és műugró medence is. A fedett medencék 7 700 négyzetmétert foglalnak majd el, így az eddig időszakos strand egész évben látogatható lesz.

 

A tündérrózsa latin nevét viselő (Nymphaea) új élményfürdő és üdülőközpont kivitelezését a magyar tulajdonú KÉSZ Csoport romániai tagvállalata nyerte. „Büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen volumenű nemzetközi projektet sikerült elnyernünk. Nem kételkedem benne, hogy a KÉSZ Csapat ereje és tudása ismét szép, sikeres és értékes projektet fog megvalósítani külföldön." - hangsúlyozta Szalados László, a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója.

 

A Sebes-Körös partján, a volt városi strand helyén épülő létesítmény területe 6,8 hektár lesz. Az új komplexum 6 épületből és 7 kültéri medencéből áll majd, a kivitelezés várhatóan még 2015-ben véget ér. A KÉSZ Építő Zrt. 2001 óta van jelen Romániában, akkor alapította ugyanis Kolozsváron első külföldi leányvállalatát, amely számos ipari csarnok, logisztikai központ és egyéb létesítményt épített, illetve újított fel.