A legrangosabb nemzetközi ingatlanfejlesztési díj a Continental Hotel Budapestnek

 2012. május 22. 17:54

A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (Prix d"Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztési ötletek kiválasztása és jutalmazása. Idén a díjat a FIABCI 63. Kongresszusán Oroszországban, Szentpétervárott rendezett gálaest keretében adták át 2012. május 15-én, több magyar szolgáltatónak, akiket kedden, a Continental Hotel Budapestben tartott sajtótájékoztatón mutattak be.

A magyar pályázók között a Continental Hotel Budapest****Superior a szálloda kategóriában nyerte el az győzelmet, míg a törökbálinti Telenor Székház, a pécsi Kodály Központ és a nyíregyházi Állatpark második díjat szerzett.   A díj nagyon rangos elismerésnek számít világszerte, ezt beszédében az összes előadó hangsúlyozta.

A bírálat főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti- és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik a fejlesztés eredményességét, értékesítési – és bérbeadási potenciáljait, foglaltságát, valamint a környezetvédelem és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.

Géher Zoltán szállodaigazgató beszédében kiemelte, hogy „méltán lehet büszke minden résztvevő, aki a szálloda megálmodásában, tervezésében, 15 hónapos kivitelezésében és a közel 2 éve tartó működésében szerepet vállalt. Az ingatlanfejlesztés „Oscar-díja” mindannyiunk számára lelkesítő és erőt ad még rangosabb elismerések megszerzéséhez az erősödő versenyben.”
A sajtótájékoztatón felszólalt Gönczi László FIABCI Magyar Tagozatának elnöke, Géher Zoltán szállodaigazgató, Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Zoboki Gábor építész és Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is. A Pannon filharmonikusok két művésze: Timár Judit fuvolaművész és Bujtor Balázs hegedűművész előadása nagy sikert aratott. Az állatkert egyik lakója, a Kálmán nevű királypiton is tiszteletét tette ez eseményen.