A Szigeten jótékonykodtak a The Ritz-Carlton, Budapest munkatársai

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 18. 14:12

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat öt éve vesz részt információs sátorral a fesztiválon és azt követően a gyűjtésben, a szálloda csapata örömmel segített az adományok összegyűjtésében.

“Immár 3 éve szüntelenül ott állunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mellett. Segítjük őket, amiben csak tudjuk. Heti négyszer biztosítunk meleg ételt az egyik létesítményüknek, gyűjtéseket szervezünk, keressük a kapcsolódási pontokat. Igazgatóként, apaként és a közösség tagjaként fontosnak tartom, hogy a csapatommal példát mutassunk gyermekeinknek és a környezetünknek. Gyorsan változó világban élünk, fontos tehát, hogy egyénként és csapatként is felelősséget vállaljunk környezetünkért és embertársainkért” - mondja Saeid Heidari, a The Ritz-Carlton, Budapest igazgatója.

 

A Sziget Fesztivál zárása után, augusztus 16-án 239 önkéntes fogott össze, hogy a fesztivál teljes területén összegyűjtse a hátrahagyott használati tárgyakat. A sátrakat, a takarókat, az ágyneműket és azt a sok más hasznos dolgot, amelyek nagy segítséget jelenthetnek a rászoruló embereknek.

A szálloda munkatársai az akció után

Fotó: The Ritz-Carlton, Budapest

“Bár kétnapos akciót szerveztünk, annyira sok önkéntes jött el és annyira ügyesek voltak, hogy egy nap is elég volt az adományok összegyűjtésére. Ezért külön is nagyon hálás vagyok! Mind az önkéntesek számában, mind az összegyűjtött adományok tekintetében kimagasló sikerességgel zárult az akció. Idén 267 fő regisztrált, hogy segíteni szeretne a gyűjtésben, akik közül 239 fő 16-ára. Ez egészen elképesztő! Nagyon sok hazafelé tartó fesztiválozó hozta személyesen az adományait a fesztivál idején felállított máltai sátorhoz, az önkéntesek pedig a kempingek területén gyűjtötték össze az ott hagyott eszközöket. Több száz sátor, matrac, hálózsák, kempingszék kerülhetett így hibátlan állapotban a Szeretetszolgálat raktárába” - osztotta meg a hírt Szentkereszty Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményvezetője.

A gyűjtésből származó eszközökkel nehéz sorsú gyerekek táborozását, hajléktalan emberek mindennapjait és a máltai intézmények programjait támogatják.