Az egyik legnagyobb emírségekbeli befektető nyit régiós irodát Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2020. február 07. 14:52

A magyar fővárosban is régiós irodát nyit az Egyesült Arab Emírségek egyik legnagyobb befektetője. Az Al Habtoor Group új üzleti és befektetési lehetőségek keresése céljából érkezik. A cég elsősorban a szállodapiacon ismert, Magyarországon több luxusszálloda és irodaház van a birtokában.

Az Al Habtoor Group annyit közölt, hogy komoly bővítést tervez, főleg a közép-kelet-európai piacokon, ahol jelentős erősödést és a turizmus további felfutását várja – írja a Portfolio.hu a cég közleménye alapján.

Az online gazdasági lap felidézi, hogy az Egyesült Arab Emírségekbeli cég tulajdonában van itthon az InterContinental Budapest és a The Ritz-Carlton Budapest luxusszálloda, továbbá a Dorottya Udvar és a Rumbach Center irodaház is. De külföldön is sok érdekeltségük van. Dubajban, Londonban és Bécsben is tulajdonosai több nagy hotelnek.

Az Al Habtoor Group több nagy hotel tulajdonosa Dubajban is

Fotó: pixabay.com

Al Habtoor úr elmondta: "Örülök, hogy bejelenthetem cégünk növekvő jelenlétét Európában, ami a budapesti irodánk megnyitásával indul. Nagyon sikeresek a budapesti szállodáink és irodaházaink, amelyek prémium kategóriásak és egyben örökségvédelmi szempontból is kiemelkedőek. Európában a jövőben az eddig kevésbé pörgő piacok fognak nagyobb szerephez jutni, ami komoly versenyelőnyt jelent, vonzó befektetési lehetőséget, és magasabb hozamokat külföldi befektetőknek is."

Szakértők szerint egy ilyen cég budapesti megjelenése azt is magával hozhatja, hogy akár további direkt befektetések is lehetnek a közel-keleti régióból a fővárosi ingatlanpiacon.