A Tripadvisor a koronavírus-járványból való kilábalás esélyeiről

Forrás: turizmus.com

 2020. július 14. 11:04

A HOTREC interjút készített a Tripadvisor nemzetközi szakmai szervezetekkel való kapcsolatokért felelős vezetőjével, Fabrizio Orlandóval – adta hírül a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetség legfrissebb hírlevelében.

Az uniós tagországok szálloda-, éttermi és kávéházi szövetségeinek ernyőszervezete többek között a válságból való kilábalás esélyeiről kérdezte Fabrizio Orlandót, aki elmondta: a Tripadvisor felmérést készített a témában, és a válaszok alapján optimisták.

A válaszadók 57%-a úgy nyilatkozott, hogy 12 hónapon belül vállalkozna nemzetközi utazásra, illetve 50% ezt már 6 hónapon belül megtenné.

Az éttermi étkezésekre vonatkozó kérdésre 42% mondta, hogy ugyanúgy fog étterembe járni, mint a járvány előtt, s közülük 35% azon a véleményen volt, hogy az éttermi étkezéstől nem kell tartani, az biztonságos.

A tisztaság vált a legfontosabb szemponttá az étterem kiválasztásában

Fotó: 123rf.com

A járvány hatására ugyanakkor változott a vendégek véleménye arról, hogy mi alapján döntenek az étterem kiválasztásában. A megkérdezettek 92% válaszolta azt, hogy a tisztaság a legfontosabb szempont a döntésnél. Közülük 84% azt nyilatkozta, hogy a foglalásnál jelentősége van annak, hogy az adott szálloda, étterem rendelkezik a tisztaságot, vírusmentességet igazoló, szakmailag elismert tanúsítással (certificate).