A világ legjobb szállodái a CN Traveler listáján

 2017. november 02. 11:44

A CN Traveler olvasói megszavazták az idei év legjobb 50 szállodáját. Magyarországi szálloda nem került fel a listára, a 37. helyen végzett azonban a bécsi Hotel Bristol (Luxury Collection). Elhoztuk a TOP 10-et.

1. La Réserve Paris – Hotel and Spa, Párizs, Franciaország



Amikor az Óvilág gazdagságára gondolunk egy fapolcos könyvtár, 19. századi bársonybútorok, Haussmann-stílusú lakások, brokát selyemtapéta és friss virágok juthatnak eszünkbe. Ezek jellemzik a negyvenszobás La Réserve-t is.

 

2. The Lodhi, Újdelhi, India



Bár első ránézésre nem is hinnéd, a The Lodhi egy városi szálloda. A több mint 4 hektáros kerttel, golfklubbal körülölelt, egyedi dizájnú palota mindössze tíz perces sétára található a pezsgő Nizamuddin városrésztől. A deluxe szobák a 125 négyzetméten terülnek el, erkéllyel és két fürdőszobával rendelkeznek. Nyolc szoba jádezöld Khareda kővel kirakott medencét is kínál.

 

3. Gainsborough Bath Spa, Somerset, Egyesült Királyság



Nehéz elhinni, hogy a 99 szobás, 5 csillagos szálloda egykor kórházként szolgált. Az inbteriőrt a híres portugál-amerikai dizájner, Alexandra Champalimaud tervezte egy helyu idős festőmester tiszteletére. A hotelhez tartozó birtokon található forrás látta el egykor a város ősi román fürdőit.

 

4. Reverie Saigon, Ho Si Minh-város, Vietnám



Egy olasz palotát idéz a Reverie Saigon, mely 2015-ös megépülésével olyan szintű luxust hozott a vietnámi városba, amire addig nem volt példa. A szállodában minden fényűző, a királyi márványburkolatú lobbitól a az olasz Carrara által tervezett, márvánnyal és olasz selyemmel díszített szobákig.

 

5. Summer Lodge Country House Hotel and Spa, Dorset, Egyesült Királyság



Az érzés, hogy egy 19. századi regénybe csöppentél, nem véletlen. Amellett, hogy a szállodát Thomas Hardy tervezte, a 24 szoba virágban úszik, a festmények és a tapéták pedig egyaránt páratlan angol otthont tükröznek.

 

6. Royal Mansour, Marrákes, Marokkó



A több mint három éven át, 1200 mesterember keze által megépült palotaszálló minden igényt kielégít. Az 53 darab háromemeletes riad mindegyikéhez mini udvar, káprázatos nappali és hálószoba tartozik, selyemtapétával, illetve privát tetőterasz kandallóval és fűthető medencével. A szobákhoz személyzeti bejárat tartozik, a személyzet pedig alagutakon és rejtett folyosókon közlekedik, mint a régi idők kastélyaiban.

 

7. La Residence, Franschhoek, Dél-Afrika



A borvidéki szálloda óriási belmagassággal, fekete-fehér márványpadlóval, hatalmas csillárokkal, széles verandákkal és hegyre nyíló kilátással rendelkezik. A tizenhat extravagáns lakosztály francia és ázsiai antikbútorokkal berendezett, helyi művészek munkáival és perzsaszőnyeggel díszített.

 

8. Fasano São Paulo, Brazília



A friss, divatos Jardins negyedben található szálloda igazi fiatalos választás. A feltűnő lobbi a hírességek kedvelt találkozóhelye, ha ez mégsem nyerné el valaki tetszését a Nanno Ruggero étterem teraszáról nyíló kilátás biztosan leveszi a lábáról.

 

9. Archipelagos Hotel, Míkonosz, Görögország



Ki ne szeretné látni a kükládi naplementét egy medencéből, vagy a szoba kényelméből? A szállodát úgy tervezték, hogy szinte mindenhonnan tökéletes kilátást biztosítson a környék azúrkék tájára.

 

10. Waldorf Astoria Amsterdam, Hollandia


Fotók: CN Travel

Hat 17. és 18. századi városi házat egyesítettek, hogy létrehozzák a 93 stílusos szobát. Az építészek külön figyelmet fordítottak a történelmi részletekre, ezt tükrözi például a lenyűgöző lépcső a lobbiban vagy a lakosztályok kandallói fölött lógó masszív falikarok.

A teljes lista ITT érhető el.