Befellegzett a svédasztalnak?

Forrás: turizmus.com

 2016. március 31. 14:52

Az orvosok már évek óta figyelmeztetnek az all inclusive és a svédasztalos ellátás egészségügyi problémáira. Addig-addig, míg a vendéglátás amerikai pápái rá nem jöttek, hogyan lehetne érdekesebbet, jobb minőségűt és kevésbé megterhelőt kínálni a vendégeknek helyette.

Újabban az á la carte brunch járja vasárnaponként svédasztal helyett. Ennek a stílusnak nemcsak az a jellemzője, hogy nem svédasztalról kínálják a fogásokat, és étlapról kell rendelni, hanem az is, hogy a fogások legtöbbje a helyszínen készül, az alapanyagok ellenőrzötten jó minőségűek, valamint, hogy a kínálatban egyre több a vegetáriánus és gluténmentes étel.

Ez azért is fontos, mert ma már nemcsak az allergiások szoktak rá a gluténmentes táplálkozásra, hanem azok is, akik egészségesebben szeretnének étkezni, és ebben találják meg ennek a titkát.

A vegetáriánus fogások újabban szintén nem csupán egy szűk kör kedvéért, alternatívaként jelennek meg az étlapon. Akik egyébként esznek húst, azok is kevesebbszer rendelnek ilyet, mint régebben.

A visszafogott pezsgő- és osztrigafogyasztás, a helyben facsart juice és a jobbfajta desszertek jelenléte azt jelzi, hogy inkább a „kevesebb, több” elvét akarják követni egyes amerikai vendéglátósok – emeli ki a svéd Metro újság. A minőségi fogások kínálásától azt várják, hogy a vasárnapi nem főzésre és lazsálásra szavazó vendégek talán nem esznek annyit a brunch-okon, mint tették ezt eddig, és így kevésbé terhelik meg a gyomrukat és a keringési rendszerüket.