BGE-s sikerek az első magyar egyetemi gasztronómiai kupán

Forrás: turizmus.com

 2019. október 19. 13:13

Ramocsai Barbara, a BGE hallgatója végzett az élen a BGE Kereskedelmi és Vendéglátóipari Karán megrendezett szakács- és pincérverseny szakács kategóriájában. A pincérek közül Császár Attila, szintén a BGE hallgatója bizonyult a legjobbnak.

A KVIK 50 jubileumi rendezvénysorozat keretében az egyetem első alkalommal megrendezett saját szervezésű versenyén – szakítva az eddigi gyakorlattal – szakács és pincér tanulók, valamint turizmus-vendéglátás szakos egyetemi hallgatók valós elméleti és gyakorlati tudását mérte fel, értékelte a neves zsűri.

A megmérettetésen a szakácsversenyzők előre ismertetett nyersanyagokból és két kötelező alapanyagból háromfogásos ételsort készítettek el előre meghatározott idő alatt - tájékoztatott az intézmény.

A pincérek többek között díszasztalt terítettek, osztrigát bontottak, kávét és koktélt kevertek, szervíroztak. A versenyzőknek szóban, idegen nyelven is számot kellett adni tudásukról.

A pincérverseny győztese, Császár Attila, mellette Ramocsai Barbara, aki a szakácsok között bizonyult a legjobbnak

Fotó: BGE KVIK

„A szakmai kihívásainak megfelelően olyan egyedülálló versenyt kívántunk életre hívni, amely minden szempontból felülírja a jelenlegi országos megmérettetéseket.

A versenyzők valódi tudását mérjük fel, a különböző feladatok teljesítése során a témában legautentikusabb zsűritag bírálja el a versenyzők munkáját.

Célunk, hogy hagyományt teremtve évente megrendezzük a versenyt, egyben hozzájáruljunk a hazai éttermi szervíz magasabb szintre emeléséhez” – mondta el Tóth Gábor, a BGE KVIK mesteroktatója, a verseny ötletgazdája.