Borsodban megnyílt a Fekete Bárány étterem és szálláshely

Forrás: MTI

 2022. február 21. 18:18

Átadták a borsodi Fekete Bárány éttermet és szálláshelyet, amely a Vidékfejlesztési Program 50 millió forintos támogatásával épült fel.

Nagy öröm a borsodiaknak, szűkebben az edelényieknek, hogy megvalósulhatott egy olyan beruházás, amely nemcsak a térség turisztikai vonzerejét növeli, de újabb munkalehetőséget is teremt a környéken élőknek, egyúttal hozzájárul a vidéki népesség megtartásához – fogalmazott Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára az edelényi Fekete Bárány szálláshely és étterem megnyitóünnepségén a tárca közleménye szerint.

Az edelényi kastély szomszédságában felépült létesítmény 50 millió forintos támogatást kapott a Vidékfejlesztési Programból.

A tulajdonos és családja Edelény környékén juh-és  tojótyúktartással foglalkozik, így a juhhús, a szárnyas és a tojás minden bizonnyal szerepelni fog majd az étlapon. Ezentúl az edelényi kastélyt felkereső turisták színvonalasabb ellátásához a most átadott étterem és szálláshely is hozzájárul majd.

A most megnyílt étterem és szálláshely az edelényi kastélyt felkereső turistákra is épít

Fotó: Fekete Bárány /Facebook

Míg korábban Miskolc és környéke elsősorban nehéziparáról volt híres, manapság az észak-magyarországi régiót kulturális és természeti értékeiért, látványosságaiért, vagy éppen világhíres borrégiójáért keresik fel a hazai és a külföldi látogatók. A térség fejlődéséhez az a mintegy 15 milliárd forint vidékfejlesztési forrás is jelentős mértékben hozzájárult, amely az utóbbi években érkezett az országgyűlési választókerületbe. Ebből  Edelényben közel 500 millió forintot fordíthattak a fejlesztésre – idézi Szinay Attilát a közlemény.