Botránnyal zárult Rubint Réka füredi hotelben tartott alakreform-tábora

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. február 23. 18:59

Példátlan esemény szem- és fültanúi voltak a múlt hét végén a balatonfüredi Hotel Füred Spa & Conference jóérzésű vendégei, Rubint Réka alakreform táborának résztvevői ugyanis egy zajos, az elmondások szerint botrányos bulival zavarták meg a szálloda csendes kikapcsolódásra vágyó vendégeit.

A Blikk értesülései szerint a hölgyek undorítóan viselkedtek a tábor szombat esti záróbuliján, a vendégek elmondása szerint üvöltöztek, féktelenül táncoltak, és még a számukra biztosított helyiség térelválasztó elemeit se kímélték. Mindennek felháborodott hangú kommentekben adtak hangot a szálloda honlapján a vendégek, és a történtek a Hotel Füred vezetőségét is közlemény kiadásra késztette.

„Sajnálattal olvastuk a rengeteg kommentet, a hétvégi rendezvény »elfajulása« olyan egyszeri és nem ismétlődő alkalom volt, amelyet nem lehetett előre látni... Az előre egyeztetett tervet sajnos nem sikerült teljes egészében betartani. A történtek hatására a hotelmenedzsment felülvizsgálta a szálloda profiljába illeszthető rendezvények körét, amelybe a jövőben nem tartoznak bele a hasonló zenés-táncos rendezvények" – nyilatkozta többek között a napilap megkeresésére Czigle Zsolt, a szálloda tulajdonosa és ügyvezetője, hozzátéve, hogy az alakreform-tábort sem fogadják a jövőben.

Rubint Réka is reagált a tábor hangos "visszhangjára": „A hotelnek tudnia kellett volna, hogy egy 200 fős rendezvény lesz. Nekem semmi szégyellnivalóm nincs, nem hibáztam... Teljesítettem, amit vállaltam, odavittem 200 embert, akik nem kevés pénzt hagytak ott. A szállóvendégeknek még azt is megengedtük, hogy a bulira ingyen bejöjjenek, és élvezhessék sztárfellépőink, Csepregi Éva és Nótár Mary előadását" – válaszolt a kommentekre és a szálloda közleményére a fitneszedző, hozzátéve, hogy legközelebb csak olyan helyre mennek, ahol az egész szállodát ők veszik ki.

Túl hangosak voltak a tábor résztvevői, zavarták a vendégeket

Fotó: Rubint Réka Facebook-oldala

 

Mit tehet a szálloda?

Kerestük a Hotel Füred Spa & Conference menedzsmentjét, de miután nem értük el őket, Sternoczky Balázst, a siófoki Hotel Azúr Prémium értékesítési és marketingigazgatóját kérdeztük meg arról, vajon miként előzhet meg egy jó nevű szálloda egy, a füredihez hasonló esetet? „Ha egy hotel  zajjal járó, várhatóan a vendégek nyugalmát zavaró eseményt vállal, akkor annak helyét a szállodán belül célszerű elkülöníteni. De az is előfordul, hogy egy megrendelő kizárólagosságot kér a hoteltől, tehát annak egészére igényt tart."

Hoffmann Henrik, a mátraházai Residence Ózon Conference & Wellness Hotel tulajdonosa hasonlóan nyilatkozott lapunknak: "Nehezen menedzselhető ez a probléma, de két megoldás lehetséges az ilyen esetek elkerülésére: a szálloda adottságait figyelembe véve  el kell különíteni a nagy zajjal járó céges rendezvényt, illetve előre tájékoztatni kell a vendégeket, hogy számoljanak a zajos rendezvényre. A szálloda ilyen kirívó esetben kárpótolhatja a vendéget, például egy plusz éjszakai szállással" – tette még hozzá.