Budapest rendezi a 2019-es Maccabi Európa Játékokat

Forrás: MTI

 2015. november 15. 16:05

Budapest rendezheti a 2019-es Maccabi Európa Játékokat, amely a földrész legnagyobb zsidó sporteseménye. A budapesti pályázat a szavazáson Bázel városát múlta felül.

Jusztin Ádám, a Maccabi Vívó és Atlétikai Club elnöke, a magyar pályázat vezetője elmondta: különleges eseménynek lehetnek 2019-ben házigazdái, amely mérföldkőnek tekinthető a hazai zsidóság életében, ugyanakkor Budapestnek és Magyarországnak is kiemelkedő sporteseménye lesz.

A 10 napos Maccabi Európa Játékokon közel 2500 sportoló részvétele várható, ezzel Magyarország legnagyobb sporteseménye lesz 2019-ben.

A játékokon számos olimpiai és világbajnok vesz részt. A magyar csapatban korábban olyan hírességek szerepeltek, mint például Polgár Judit, minden idők legeredményesebb női sakkozója, vagy S. Kovács Ádám világ- és Európa-bajnok karatés.

Az október végén hangzott el, hogy a magyar kormány támogatja a játékok megrendezésére benyújtandó magyarországi pályázatot, a lehetőség elnyerése esetén pedig 2,1 milliárd forintot biztosít a szervezésre és megrendezésre.