Budapestre hívja a belföldi turistákat Karácsony Gergely

Forrás: turizmus.com

 2020. június 25. 21:16

Az újonnan kidolgozott Restart Budapest Carddal élénkítenék a fővárosba irányuló belföldi turizmust. A kártyával elérhető élménycsomagban nagy kedvezménnyel vehetők igénybe szállodai szolgáltatások ez év végéig.

A budapesti turizmus újraindításának fontos eszköze lehet a Restart Budapest kártya, amely a főváros, valamint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közös akciójaként valósul meg és decemberig vehető igénybe – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a Budapest Restart beszélgetésen, amely az Indítsuk újra a turizmust Budapesten! címet viselte.

 

Megfizethető szállás és élménycsomag

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ által kibocsátott Restart Budapest Card egy új turisztikai kedvezménykártya, amely kibővített és megfizethető élménycsomagot kínál a fővárosba látogatóknak. A kártya 48 órán keresztül nyújt ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokat, ezenfelül a szállásfoglalásnál is kedvezményt ad, így lehetőséget teremt a belföldi turistáknak arra, hogy pénztárcabarát módon tölthessenek el 2 éjszakát Budapesten – tájékoztatta szerkesztőségünket a Főpolgármesteri Hivatal.

A Restart Budapest Carddal rendelkezők számára július 1-jétől december 31-ig (kivéve karácsony és szilveszter) 2 főre, 2 éjszakára, reggeli nélkül, 3 csillagos szállodában 24 ezer forintért, 4 csillagos szállodában 40 ezer forintért, 5 csillagos szállodában 60 ezer forintért kínálnak szállást a szerződött szolgáltatók.

Ezenfelül a Palatinus, Római Lido, Csillaghegyi, Paskál, Pesterzsébeti és Pünkösdfürdői strandfürdők közül szabadon választhatnak egyet, ahová ingyen léphetnek be egy alkalommal. Továbbá a Lukács, Széchenyi, Rudas történelmi gyógyfürdők közül szintén szabadon választható egy, amelybe szintén ingyenes a belépés egy alkalommal. A csomag még ingyenes hop-on hop-off szolgáltatást is tartalmaz.

Budapesten is lehet kirándulni, kerékpáros és gyalogtúrákat tenni, amellett, hogy számtalan fantasztikus attrakció, kulturális élmény és szórakozási lehetőség is karnyújtásnyira elérhető

Fotó: BFTK / Praczky István

A kedvezményes kártyatípus megvásárolható a a Deák téri (Sütő utcai) és a Hősök terei Budapestinfo Point irodákban, illetve a budapestinfo.hu webshop oldalán.

 

A Bálna előtti partszakaszra költöztetnék a szállodahajókat

A főpolgármester a beszélgetésen megerősítette az egyeztetés tényét a Magyar Turisztikai Ügynökséggel a szállodahajók kikötésének újragondolásáról, amelyről Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója is beszámolt mai podcastjában. E szerint a fővárosba érkező turistahajók kikötésére elsődlegesen a pesti oldalon a Bálna előtti partszakaszon, a budai oldalon pedig szükség szerint kijelölendő helyen lenne lehetőség. Ezzel megszűnne a turistahajók Szabadság-híd és Margit-híd közötti, egyéb helyen való kikötése, illetve a szálloda- és rendezvényhajók tartós parkolásának lehetősége.