Business Excellence: Győr, Debrecen, Bécs, Doha is díjazott

 2014. június 11. 20:51

Fővárosi, vidéki és külföldi díjazottaknak adták át június 11-én a városligeti Tóparkban a kimagasló minőséget elismerő Business Excellence díjakat.

Negyedik alkalommal osztotta ki a Business Traveller Hungary, az üzleti utazók magazinja az olvasói szavazatai alapján összeállított Business Excellence díjakat, a céges utazási szolgáltatók kiemelkedő teljesítményének elismerésére. Idén 10 kategóriában lehetett szavazni a jelöltekre, újdonságként a vidéki „business” város, a külföldi repülőtér és az üzleti kommunikációs megoldások is versengtek.

A szavazás során a magazin munkatársaiból és partnereiből álló zsűri választott ki kategóriánként 3-3 jelöltet, a negyedik opciót viszont szabadon hagyták – ide a szavazók maguk írhatták be preferált szolgáltatójukat, a legtöbb jelölést kapó a közönségdíjat nyerhette el.

 

„Az elmúlt években a vidéki városok üzleti infrastruktúrája mondhatni robbanásszerűen fejlődött, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy őket is „megversenyeztessük”.  Győr és Debrecen megérdemelten nyertek, de a két további jelölt, Pécs és Szeged fejlődése is figyelemreméltó, és nem csupán az üzleti, hanem a szabadidős szegmensben is” – mondta Kenderesy Nadin, a Business Traveller Hungary lapigazgatója.

„A Malév csődje nyomán még inkább előtérbe kerültek a Budapesten kívüli repülőterek, és nem csupán a hosszú távú utazások kapcsán. Bécs a kiváló átszállási lehetőségeket kínáló Amszterdamot és Frankfurtot győzte le, Doha pedig a nemrég felavatott új légikikötőjének köszönhetően a következő években még inkább előtérbe kerül majd” – tette hozzá Horváth Ágnes, a Business Traveller Hungary felelős szerkesztője.

„Az irodájuktól üzleti út vagy egyéb okok miatt távol lévő üzletemberek számára a jó kommunikációs megoldás nem csupán kényelmi szempont, hanem létszükséglet. Épp ezért döntöttünk úgy, hogy a telekommunikációs cégek ezirányú megoldásait is alaposabban megvizsgáljuk – nyilatkozta Kelecsényi Ágnes, a magazint kiadó Turizmus Kft. marketingigazgatója.

A szervezők egyetértettek abban is: a válság okozta megtorpanás után a fejlesztések országszerte újraindultak, és sorra nyílnak új turisztikai létesítmények, amelyek reményeik szerint a jövő évi versenyben már szerepet kaphatnak.

 

A díjazottak:

Budapesti business hotel: Hotel Andrássy Budapest

Közönségdíjas: Opera Garden Hotel

Vidéki business hotel:  Four Points by Sheraton (Kecskemét)

Közönségdíjas: Magyar Király Szálloda (Székesfehérvár)

Corporate utaztató: OTP Travel

Közönségdíjas: Tensi Tours

Hagyományos légitársaság: airberlin

Közönségdíjas: Qatar Airways

Fapados légitársaság: Wizzair

Közönségdíjas: Germanwings

Autókölcsönző: Sixt Magyarország

Közönségdíjas: Europcar

Rendezvényhelyszín: Tópart

Közönségdíjas: Hotel Lycium Kölcsey Központ Debrecen (Debrecen)

Vidéki „business város”: Győr

Közönségdíjas: Debrecen

Külföldi repülőterek: Bécsi nemzetközi repülőtér

Közönségdíjas: Doha nemzetközi repülőtér

Üzleti kommunikáció: Nordtelekom

Közönségdíjas: Vodafone