Cameron McNeillie, a Dorothea Hotel igazgatója: Mi nem egy terméket adunk el, hanem élményeket

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2023. október 25. 14:33

November második felében nyílik meg Budapest legújabb luxusszállodája, a Marriott Autograph Collection Hotels márkájához tartozó Dorothea Hotel. A nyitás előtti véghajrában beszélgettünk a hotel igazgatójával, az egykori Rhodesiában született, skót felmenőkkel rendelkező Cameron McNeillie-vel.

Miközben a fotózáshoz keresünk megfelelő helyszínt a Vörösmarty téri épületkomplexumban, körülöttünk mindenfelé munkások sürgölődnek, hatalmas állványokon dolgoznak a mennyezeten, bútorokat csomagolnak vagy takarítanak éppen. Miután megtaláltuk a megfelelő helyszínt, a lassan megálmodott formáját elnyerő Anton Bar & Deliben kezdjük a beszélgetést.

Cameron McNeillie: 1993-ban kerültem az Egyesült Királyságba, de a szívemben még mindig afrikai vagyok

Fotó: Grósz Balázs / turizmus.com

Meséljen magáról, milyen tapasztalatokkal érkezett Budapestre?

Rhodesiában, a mai Zimbabwében születtem, és ott nevelkedtem 17 éves koromig, amikor a polgárháború miatt a családommal a Dél-afrikai Köztársaságba költöztünk. 1993-ban kerültem az Egyesült Királyságba, de a szívemben még mindig afrikai vagyok...

Skóciában tanultam szakácsnak, majd elvégeztem az egyetemet, és ott kezdtem el a szállodaipari pályafutásomat. A Marriott kötelékében dolgozom már több mint húsz éve, ez idő alatt megfordultam számos helyen az Egyesült Királyságban és Oroszországban, Budapestre pedig Grúziából érkeztem éppen egy évvel ezelőtt. Az évek során a food and beverage terület mellett dolgoztam műszaki vonalon és a revenue menedzsment területén is, így mondhatom, hogy átlátom egy szálloda működésének minden részletét. Ez mindenképpen előnyös egy olyan nagy és sokszínű szolgáltatásokkal rendelkező vadonatúj szálloda esetében, amilyen a Dorothea.

Mit érdemes tudni az Autograph Collectionről?

A 8600 hotelt üzemeltető Marriott International a világ legnagyobb szállodavállalata, márkái erősen sztenderdizáltak. A 292 szállodát tömörítő Autograph Collection tagjai ezzel szemben teljesen egyediek. A Dorotea Hotel különlegességét az a három történelmi épület adja, amelyek összekötéséből született meg a szálloda.A hotel névadója a „legmagyarabb Habsburgként" emlegetett József nádor harmadik felesége, Dorottya hercegnő, aki férjével együtt aktív közéleti szerepvállalásáról volt ismert, és közösen sokat tettek azért, hogy Budapest igazi világvárossá fejlődjön.

Az Autograph Collection jelmondata: „exactly like nothing else" vagyis „éppen olyan, mint semmi más" azt jelenti, hogy egyedi élményt nyújtunk a vendégeink számára. A Dorothea Hotelben az egyediség egyik központi elemét a gyógynövények jelentik, emlékezve József nádorra, aki lelkes botanikus volt. Ennek jegyében alakítunk ki egy gyógynövényfalat az étteremben, a növényekből készítünk teát, felhasználjuk őket az ételekben, a koktélokban és a wellnesskezelések során. Az érzékszervekre akarunk hatni a látvánnyal, az illatokkal és az ízekkel is, hogy mélyreható, emlékezetes élményt adjunk a vendégeknek.

A szálloda három, különböző korú és eltérő stílusú épület összekötésével jött létre. Hogyan sikerült egy egységbe kovácsolni a három házat?

A milánói Lissoni and Partners készítette el a terveket, és úgy vélem, remek munkát végeztek. A három épület – amelyeket egy hatalmas üvegtető köt össze – egyedisége mindvégig megmaradt, amit az bizonyít, hogy a hotel három szárnyában csak a második szint van pontosan ugyanott, az összes többi szint magassága eltérő. A felújítás során mindvégig szorosan együtt dolgoztunk a műemlékvédelmi hatósággal. Az összesen 35 ezer négyzetméteres területen minden értéket, amit lehetséges volt, megmentettünk – ezek között emelném ki a történelmi lépcsősorokat is, amelyet eredeti állapotának megfelelően állítottunk helyre.

Milyen kulináris kínálata lesz a hotelnek?

Négy étterem működik majd a házban, ebből kettőt a világhírű séf, Dani García üzemeltet, ezek közül az egyik egy olasz étterem, a másik egy andalúz bisztró lesz. A hotel két saját vendéglátó egységgel rendelkezik, ezek a hotellel együtt nyílnak meg. Az Anton Bar & Deli, amelyhez a Wekerle Sándor utca felől saját terasz is tartozik, reggel delikát reggelizőhelyként működik, este pedig kiváló koktélokat és borokat kínál. A másik fő éttermünk a Pavilon Restaurant & Bar, ami a három épületet összekötő, hatalmas üvegtető alatt kap helyet. Itt gyönyörű, zöld környezetben várjuk a külsős vendégeket is reggeltől késő estig. A büféreggeli mellett à la carte opciót is kínálunk. Az étterem a farmtól az asztalig koncepció jegyében működik, számos vegetáriánus és vegán opcióval. Séfünk hetekig járta az országot, hogy megfelelő hazai beszállítókat találjon.

A délutáni teázáshoz Zsolnay-teáskészletben kínáljuk fel a teát, miközben a falon is Zsolnay-kerámiákban gyönyörködhetünk. Indonéziából érkezett főcukrászunk csodálatos süteményekkel kápráztatja majd el közben a vendégeket. Lesz fantasztikus vasárnapi büféebédünk is, azt szeretnénk, ha minél több család jönne hozzánk ünnepelni ilyenkor. A szobákból applikáción keresztül lehet megrendelni az ételeket. A konyhánk magas színvonalú cateringszolgáltatást is nyújt.

Hármas egység

A főváros V. kerületében, a Vörösmarty tér–Vigadó utca–Apáczai Csere János utca–Dorottya utca által körülhatárolt tömbben alakította ki a Dorothea Hotelt a BDPST Group értékmentő beruházása. A projekt három különböző korszak épületeit kapcsolja össze egy összefüggő épületkomplexummá. Az Apáczai Csere János utca és a Vigadó utca által határolt részen helyezkedik el az 1910–1913 között épült egykori Mahart-székház, a Vörösmarty tér felől az 1937–38-ban Münnich Aladár tervei szerint épült egykori Futura-ház, a Wekerle utca felől pedig az 1871–73-ban Wéber Antal tervei alapján épült egykori bankszékház.

Apropó, milyen rendezvénykapacitással rendelkeznek?

Túl azon, hogy a Pavilon rendezvényhelyszínnek is kiváló, van egy 180 fős rendezvénytermünk, illetve több kisebb tárgyalótermünk, minden szükséges rendezvénytechnikával felszerelve.

Milyen további szolgáltatásokkal várják a vendégeket?

Büszke vagyok a spa-részlegünkre, ahol egy 15 méter hosszú úszómedence mellett szauna, gőzkabin és három kezelőhelyiség található. Érdekesség, hogy a részleg vezetője magyar származású szakember, akit Ausztráliából, Adelaide-ből csábítottunk haza. Van egy modern edzőtermünk is, hatalmas monitorokkal, telefoncsatlakozókkal.

A hotel üvegtetővel fedett belső udvara

Fotó: Lissoni & Partners, Milano

Milyennek látja a magyar luxusszálloda-piacot? Mennyire változtatja meg a status quót a Dorothea piacra lépése?

Nemrégiben Madridban jártam a Marriott egyik rendezvényén, ahol sok üzleti vásárlóval volt alkalmam beszélgetni. Többen is azt mondták, hogy nincs elég luxusüzlet Budapesten, főleg a közel-keleti partnerek vélekednek így. Véleményem szerint ezt a helyzetet érdemes lenne mielőbb orvosolni, nagyban profitálna belőle az ország. Ami a szállodát illeti, meglátásom szerint jövőre 45-60 százalék közötti töltöttséggel lehet számolni, az átlagárakat már nehezebb megbecsülni. Az mindenesetre biztató, hogy az Európai Unió soros elnökségét jövőre Magyarország látja el, és jövőre is lesz Forma–1-es futam. Ugyanakkor a fő kérdés, hogy mit jelent a luxus azoknak a vendégeknek, akik Budapestre érkeznek? A turisták számára fontos első impulzus a repülőtérről a belvárosig tartó utazás is. Emlékszem, engem mennyire meghökkentett a látvány, amikor először érkeztem ide.

Hangsúlyozom, hogy mi nem egy terméket adunk el, hanem egy élményt. Mi már akkor a vendég érzékeire hatunk, amikor beül az illető az autóba, amit kiküldünk érte a repülőtérre. A kocsiban már az az illat fogadja, ami a szállodában is érezhető lesz.

Fontos tudni, hogy a covid óta megváltozott az ágazat, a bleisure egyre népszerűbb: az üzletemberek igyekeznek pár nappal meghosszabbítani az üzleti útjukat, hogy egy kicsit pihenjenek, kikapcsolódjanak. Ők ilyenkor élményeket akarnak gyűjteni, és ezért hajlandóak fizetni is, hiszen két év kimaradt az életükből a covid miatt. Magyarország rengeteg ilyen emlékezetes élményt képes nyújtani, ott vannak az ételek, a borvidékek, a fürdők. Mi, akik a turizmusban dolgozunk, tulajdonképpen történetmesélők vagyunk, és az a feladatunk, hogy átadjuk ezeket az izgalmas történeteket a vendégeknek.

Mennyire volt könnyű megtalálni a megfelelő munkatársakat?

A vezető pozíciók esetében ez általában nem jelentett problémát, több kollégám külföldről érkezett: az F&B-vezető görög, a főcukrászunk pedig indonéz. Ugyanakkor voltak olyan állások, amelyeket nehéz volt betölteni. Ezért bár alapvetően magyar dolgozókat igyekszünk felvenni, bizonyos munkakörökben külföldi munkaerőt is alkalmazni fogunk.

Í(rásunk eredetileg a Turizmus.com Magazin 2023. októberi számában jelent meg. További információ és előfizetés itt.)