Csótányokat és egereket talált egy pizzériában a Nébih

Forrás: turizmus.com

 2020. január 21. 11:07

Élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nébih budapesti Práter utcában működő Pizzakör Kft. tevékenységét január közepén. Az egység a hiányosságok kijavítása után január 20-tól újra működik.

Az ellenőrök az üzlet egész területén, így a konyhában, a szárazáruraktárban, a szociális részben (öltöző, iroda), a közlekedőkben, a dagasztó, expediáló helyiségekben csótányok jelenlétét tapasztalták.

A rovarok jól láthatóak voltak a falakon, a padozaton, a hűtőben, a fali polcokon, a készételes edényeken és a kiszállításhoz használt dobozokon is. A padozaton csótánytetemek is voltak. A konyhai hűtő mögött élő egeret találtak a Nébih ellenőrei.

Komoly élelmiszerhigiéniai hiányosságokra bukkantak a Nébih szakemberei

Fotó: Nébih

A helyszíni vizsgálat során az oldalfalakon sérült, töredezett csempeburkolat, a konyhában nagy felületen leváló mennyezeti festés fogadta a hatóság szakembereit.

A hulladéktárolóból nyíló szárazáruraktár, a nyitott, takarítatlan hulladékgyűjtő edények, a poros, pókhálós falazat egyaránt veszélyeztetették az ott tárolt élelmiszer-alapanyagok tisztaságát. A szociális részben nem volt kézmosó, a konyhai kézmosónál kézfertőtlenítőszer – írja a Nébih.

Ezen túlmenően a hatóság 12 tétel jelöletlen, nem nyomonkövethető és egy tétel lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból, és újbóli forgalomba hozatalát megtiltotta, valamint elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Az élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt az egység tevékenységét a Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette. Az egység a hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően 2020. január 20-tól folytathatta a tevékenységét – írja közleményében a Nébih.