easyHotel után itt az easyFoodstore

Forrás: turizmus.com

 2016. február 03. 17:51

A fapados légitársaság, az easyJet tulajdonosa megnyitotta első diszkontáruházát, ahol egyelőre majdnem mindent 25 pennyért árulnak. Amennyiben a húzás bejön, elképzelhető a nemzetközi terjeszkedés is.

Stelios Haji-Ioannou, az easyJet tulajdonosa, az easyHotel és egyéb „easy"márkák után újabb fába vágta fejszéjét. Nemrégiben ugyanis easyFoodstore néven megnyitotta első diszkontáruházát Nyugat-Londonban – számol be a DailyMail híre alapján a Pénzcentrum.

A diszkontáruház a Magyarországon is ismert „eurósboltok" mintáját követi, azzal a különbséggel, hogy itt egyelőre majdnem minden termék 25 pennybe, azaz kb. 100 forintba kerül. A rendelkezésre álló információk szerint ez ugyan a bevezető ár, de a tervek szerint 50 pennynél nem megy majd feljebb az alapélelmiszerek egységenkénti árazása. Jelenleg 76 féle különböző akciós termék várja a vásárlókat, a tulajdonos ígérete szerint azonban a lista hamarosan tovább bővülhet ruhaneműkkel, illetve kozmetikumokkal is. Nagy márkákat, ismert ételkülönlegességeket ugyanakkor nem lehet találni a felhozatalban.

A brit hírportál beszámolója szerint az új diszkontlánc igazi ellenfele lehet akár az Aldinak és a Lidlnek, sőt a jellemzően jóval nagyobb alapterületen működő Tescónak is. Feltételezésük szerint amennyiben bejön az üzleti modell, simán elképzelhető a terjeszkedés is.

Nem ez lenne egyébként az easynél az első eset a (nemzetközi) terjeszkedésre. Arról sem szabad ugyanis megfeledkezni, hogy a légitársaság szárnyai alatt van már például – Budapesten is – fapados hotellánc is, easyHotel néven.