Ebben a szállodában igazán mélyen lehet aludni

Forrás: turizmus.com

 2023. július 18. 15:54

Egy Észak-Walesben nemrég megnyílt szállodában mindenkinek garantálják a mély alvást.

Ha Önnek nem okoz problémát az a gondolat, hogy több millió tonna kő és föld alatt kucorog a sötétben, akkor van egy programajánlatunk: Észak-Walesben egy Viktória korabeli bányában, a világ – állítólag – legmélyebben található szállodai ágyai egyikében tölthet el egy éjszakát.

A Deep Sleep hotelt még tavasszal nyitotta meg a vezetett bányatúrákat kínáló Go Below a Snowdonia (Eryri) Nemzeti Parkban, egy elhagyatott kőbánya mélyén, a föld alatt 419 méterrel.

A szálloda hetente egyszer, szombat estétől vasárnap reggelig van nyitva. Megközelítése nem egyszerű: a vendégeknek először egy 45 perces túrát kell tenniük, hogy a bázisról felérjenek a hegycsúcsra, onnan pedig az egykori tárnákon, bányászlépcsőkön, hidakon lehet leereszkedni a szállodába sisakkal, fejlámpával és hámmal felszerelkezve, gumicsizmában. Ez kb. egy órát vesz igénybe. Közben a túravezető csupa érdekes információt oszt meg a helyről, annak történetéről.

A szállodában négy, fából készült kabin található két-két egyszemélyes ággyal, éjjeliszekrénnyel, kis lámpával és egy bányabelsőt ábrázoló képpel, valamint egy romantikus grotta franciaággyal. A szálláshelyen WC és kiváló minőségű, a bánya egyik forrásából érkező folyó víz is rendelkezésre áll.

A hangulatos grottában két személyre 550 fontba kerül az éjszaka

Fotó: Go Below

A piknikasztalnál elfogyasztott vacsora után mindenki ágyba bújik egy pihentető, „mély” alvásra. A túravezető és a műszaki személyzet egy tagja nem hagyja magukra a vendégeket, ők is velük alszanak a saját kabinjukban.

Reggel 8 órakor mindenki kap egy reggelit teával vagy kávéval, és kezdődhet a hazaút.

Mike Morris, a Deep Sleep üzemeltetési igazgatója a Mirror.co.uk-nek elmondta: azok a vendégek, akik eddig megszálltak a szállodában, teljesen el voltak tőle ragadtatva. Tetszett nekik a különlegessége, a bajtársias hangulat, és az érzés, hogy távol vannak a civilizációtól. A legfőbb észrevételük pedig az volt, hogy soha ilyen jól még nem aludtak.

A vacsorához húsos, vegetáriánus és vegán ételeket is kínálnak, de a látogatók a maguk által hozott ételeket is fogyaszthatják. Gyerekeket 14 éves kortól fogadnak.

A szálláshely építéséhez egy elhagyatott alagutat falaztak be. Az ágyak és a faanyagok lejuttatása külön kihívás volt, mindent kötelekkel engedtek le.

A hotel ötlete Miles Mouldingtól, a Go Below ügyvezetőjétől származik, aki az üzemeltetési igazgató szerint mindig igyekszik olyat kínálni, amit még senki nem csinált előtte.

A mélyben eltöltött éjszakáért a zsebünkbe is elég mélyen kell nyúlni: a föld alatti kaland étkezéssel, ágyneművel, felszereléssel együtt, két személyre a faházakban 350 fontba, a grottában 550 fontba kerül.