Égi ellátás

Forrás: turizmus.com

 2015. április 13. 14:00

Alig négy hónap alatt épült fel a Gastland csoport legújabb tagja, a légitársaságok fedélzeti ellátását biztosító Gastland Flight Catering Vecsésen.

Az 1992-ben alapított családi vállalkozás jelenlegi öt étterme, három szállodája, fagylaltgyára és élelmiszer-nagykereskedése mellé csatlakozik be az új üzem. A prémium svájci és olasz konyhatechnológiával felszerelt, a HACCP és az ISO sztenderdeknek is megfelelő konyha jelenleg napi 4-5000 adag étel elkészítését tudja biztosítani, de igény szerint rövid időn belül 10-12 ezer adagosra bővíthető a kapacitás – mondta el szerkesztőségünknek Urbán László üzletvezető. A közel 40 fős csapatot Dénes András séf vezeti, aki korábban tengerjáró hajókon szerzett komoly vendéglátó-ipari tapasztalatot.

Az üzem beindítását a légitársaságok kezdeményezték, hiszen szerettek volna alternatívát a budapesti fedélzeti ellátásra – magyarázza Urbán László. – Bármilyen profilt és igényt ki tudunk szolgálni, legyen szó fapadosról vagy VIP-utasokról, első körben a Travel Service szerződött le velünk, de tárgyalunk többek közt az Air China-val is, és hamarosan újabb partnereket jelenthetünk be. A konyha nem csupán a speciális menüigényeket – vegetáriánus, vegán, laktóz- vagy gluténmentes – hanem kialakításának köszönhetően a muzulmán és a kóser elvárásokat is ki tudja szolgálni, prémium minőségben.

A konyhát nem csupán a légitársasági megrendelésekre, hanem rendezvények cateringjére is ki tudják használni. Hidegkonyháján szendvicsek és hidegtálak, melegkonyháján napi 3000 adag főétel készülhet, ezt cukrászda egészíti ki. A speciális vallási igényekre szabott fogásokat elkülönített helységekben készítik, így biztosítva az előírások maximális betartását. Az épületben természetesen helyet kapott sokkolórészleg, hűtőkamra és csomagoló is, amely a fedélzeti menük kiszerelését biztosítja.