Egymillió turista a foci-vb-n

Szerző: Horváth Ágnes

 2014. július 17. 09:35

A brazil kormány adatai szerint egymillió külföldi turista érkezett az országba a labdarúgó világbajnokság idején – ez bőven meghaladja az előzetesen várt 600 ezres beutazószámot.

A turisztikai minisztérium kimutatása szerint a vendégek 203 országból érkeztek, 61 százalékuk most először járt a dél-amerikai országban és kimondottan elégedettek voltak az infrastruktúrával, valamint az idegenforgalmi szolgáltatásokkal.

Brazília megmutatta a világnak, hogy képesek vagyunk ilyen horderejű rendezvények szervezésére. Most a feladat az, hogy a külföldiek érdeklődését a lakosság javára fordítsuk, bevételeket és munkahelyeket teremtve – nyilatkozta Vinicius Lages, az ágazatért felelős miniszter.

 

Összességében 3,4 millióan nézték a meccseket a stadionokból, ez a világbajnokság történetének második legmagasabb nézőszáma, míg a szurkolóknak felállított helyszíneken rekord született: ötmillióan drukkoltak innen. A reptereknek 16,7 milliós forgalommal kellett megbirkózniuk, de a hatalmas utasszám ellenére késéseket nem nagyon tapasztaltak.

A látogatók a vendégszeretetet és a konyhát kimagaslónak értékelték, és az átlagos 13 napos tartózkodási idő alatt 378 brazil várost látogattak meg. Ugyanezen időszak alatt 3,056 millió brazil utazott az országon belül.