Élénkülő forgalom a debreceni reptéren

Forrás: turizmus.com

 2015. november 04. 16:49

2015. év első 10 hónapjában 13%-kal többen, mintegy 143 000-en használták Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója az első 10 hónap teljesítményét így kommentálta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy az utasforgalom stabilan növekszik és egyben a beutazó angol és holland turisták száma is ill. október 25-től az új Wizzair járatnak köszönhetően Milanó-Bergamóból egyre több olasz turista érkezik Debrecenbe ill. a régiónkba"

 

Mint mondta: a legerősebb utolsó negyedévi forgalomra készül most a repülőtér, hiszen november első hetében már a tavalyi év egész éves utasforgalmát is túlszárnyalja és ebben a hónapban már heti 11 menetrend szerinti járat üzemel a repülőtérre. 2015. december közepétől pedig további három új úti céllal már heti 21 járat fog üzemelni a Wizzair új bázisnyitásával a Debrecen Airportról.

Ennek következtében az utasforgalom robosztusan fejlődik tovább, jövőre az idei forgalom közel dupláját realizálhatja a Debrecen Airport. A repülőtér az egyik legdinamikusabban növekvő regionális repülőtérré válhat Közép-Kelet Európában 2016-ban.