Ezek a nyaralás kulcselemei a szállodai törzsvendégek szerint

Forrás: turizmus.com

 2022. július 11. 11:29

A vízparti vagy medence melletti pihenés, a finom ételek, a személyzet kedvessége, a wellness és a kényelmes ágy határozzák meg leginkább a visszatérő vendégek számára a szállodai nyaralás élményét.

Az idén 50 éves Danubius Hotels több mint 1600 hazai törzsvendégét kérdezte meg arról, mit mérlegelnek a szállás kiválasztásakor.

A törzsvendégek többsége (61%) számára a szálloda kiválasztásánál a legfontosabb szempont az elhelyezkedés, hogy sétatávolságban legyenek az őket érdeklő látványosságok és programok. A válaszadók kültéren legszívesebben strandolással (82%), városnézéssel (61%), kirándulással (55%) és tóparti pihenéssel (53%) töltik az időt, míg a hotelben a medence (80%), a wellness (80%), valamint a masszázs (36%) és a szauna (34%) a legvonzóbb programok a kikapcsolódáshoz.

A gyakori takarítás (81%) és a medencék állandó fertőtlenítése (74%) alapelvárás a visszatérő vendégek részére. Tízből kilenc megkérdezett számára a hotelválasztásnál bizalomkeltő, ha egy ismert, nagy tapasztalattal rendelkező szállodalánchoz tartozik a kiválasztott szállás.

A szállodaválasztás szempontjai

Fotó: Danubius Hotels

A megkérdezettek több mint fele (51%) idén ugyanannyi időt nyaral, mint az elmúlt években. A válaszadók többsége elsősorban az ár (61%), a szolgáltatások (50%), a törzsvendég-kedvezmények (41%), az étterem minősége (39%) és az elhelyezkedés (37%) miatt választaná nyaralásához újra ugyanazt a szállodát.

A visszatérő vendégek számára egy hotelben a vízpart vagy medence melletti pihenés (81%), a különleges, finom ételek (70%) a szállodai a wellness és a masszázs (49%), valamint a kényelmes ágy (48%) jelentik azokat az élményeket, amik leginkább meghatározzák a nyaralásukat. Minden második megkérdezettnek a felhőtlen kikapcsolódáshoz kiemelten fontos a szállodai alkalmazottak vendégszeretete is.

Az élmény- és programválasztás szempontjai

Fotó: Danubius Hotels

„Szállodáinkkal 50 éve ott vagyunk, ahol az élet zajlik. Ez időszak alatt több mint 30 millió vendégéjszakát töltöttek nálunk. Több tízezer ügyfelünk vált visszatérő vendéggé, akiknek kiemelten fontos a hoteleink ideális elhelyezkedése. Megtartásukhoz folyamatosan figyeljük az elvárásaikat, hogy ahhoz igazíthassuk szolgáltatásainkat. Bízunk benne, hogy a következő évtizedekben is folyamatos növelni tudjuk törzsvendégeink számát” – mondta Liptai Judit, a Danubius Hotels központi sales és marketingigazgatója.