Felújítják a szászvári várat

Forrás: bama.hu

 2015. augusztus 13. 18:55

Az 500 milliós beruházás célja a középkori pécsi püspökség történeti és művészeti világának bemutatása. A munkálatok év végére fejeződhetnek be.

Gőzerővel folyik a munka a szászvári várkastélyban. A kivitelezők már a gazdasági épület, a palotaszárny és a főépület megerősítésén dolgoznak, de az elmúlt időszakban megkezdték a lépcsőtorony helyreállítását is. Ezután hátravan még a kápolna visszaépítése és az egykori kaputorony felmagasítása – írja a Bama.hu.

Érdekesség hogy nincs még egy olyan vár Magyarországon, amely máig megőrizte az 1300-as évekből származó falait, szerkezetét.

A fejlesztéseknek köszönhetően a vár akadálymentesített lesz, így a mozgásukban és látásukban korlátozottak is bátran látogathatják majd. Kialakítanak hagyományos és interaktív kiállításra, 3D-s filmek vetítésére alkalmas termeket, és a várkastély területén információs pont és ajándékbolt is létesül. A volt gazdasági épület múzeumpedagógiai foglalkozások helyszíne lesz, itt késő középkori játszóházat alakítanak ki.