Foglaljon közvetlenül!

Forrás: turizmus.com

 2016. május 11. 11:04

Az európai szállodák, éttermek és kávéházak ernyőszervezete, a HOTREC sajtóközleményében megerősítette a 2015 decemberében indított Book Direct kampányát, melyhez várja a vállalkozók csatlakozását.

A Book Direct (Foglaljon közvetlenül) kampány segítségével a vendégek közvetlen és állandó kapcsolatban lehetnek a szállodával, hogy az a személyes és speciális vendégigényeket hatékonyan teljesítse,  egymás között közvetlen bizalmi kapcsolatot létesítve. A közvetlen kapcsolat révén a vendégek speciális ajánlatokat, szolgáltatásokat és kondíciókat is könnyen megismerhetnek, mindezt a hagyományos közvetlen csatornákon, így telefonon, e-mailben, a szolgáltató honlapján, vagy utolsó percben közvetlenül a recepciós pultnál is.

A Book Direct kampányban részt venni kívánó szolgáltatók ingyen letölthetik a kampány logóját a www.hotrec.eu/bookdirect honlapról, az ugyanitt elérhető online shopból különböző reklámanyagokat is vásárolhatnak.

A nemzetközi szakmai sajtóból ismert, hogy a nagy szállodaláncok – Intercontinental, Hyatt, Hilton, Marriott stb – közvetlen fogyasztói kampányaikban ösztönzik törzsvendégeiket arra, hogy kedvezményes áron közvetlenül, azaz OTA-k nélkül, foglaljanak szobát. Ebben az esetben a szállodáknak nem kell 10-30 százalék jutalékot fizetniük a foglalási oldalnak.

A most kezdődő főszezonban rövidebb és hosszabb nyaralást tervező turisták és üzleti utazók nyilván keresik és megtalálják a nekik legmegfelelőbb foglalási opciókat.