Folyik a találgatás, ki állhat a Sólyom mögött

 2013. július 31. 15:35

Az egyik nagy közel-keleti légitársaság, iparági szakértők szerint valószínűleg a Dubai központú Emirates Airlines állhat a Sólyom Air befektetői köre mögött. Ezt az Emirates-nél cáfolták.

Bár ezt még nem jelentették be, de a menedzsment magabiztossága is erre utal - adta hírül a Gazdasági Rádió. Közép-Keleten három nagyon jelentős hub van: Dubai, Doha és Abu-Dhabi, mindháromnak nagyon jelentős légitársasága van, évi 10-40 millió utassal. Jellemzőjük ugyanakkor, hogy a saját utasforgalmuk nagyon gyér, tranzitutasokat szállítanak. Az olajkészletek kifutásával ezekben az országokban egy fontos stratégiai trend, hogy a logisztikai ipart fejlesztik.A riportja ITT hallgatható meg.

Ugyanakkor még szerdán délután a hvg.hu azzal állt elő, hogy a Közel-Keleten piacvezető Emirates "tervei között nem szerepel az, hogy más légitársaságban tulajdonrészt szerezzen, illetve ilyen vállalkozást pénzügyileg finanszírozzon". A cég jelenleg saját növekedésük különböző aspektusaival van elfoglalva. Az arab légitársaság egyik szóvivője a hvg.hu megkeresésére reagált.

A Sólyom vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy egy olyan jellegű üzemeltetésbe fognak, amelynek keretében a gépeket a pilótákkal együtt veszik meg. Az sem kizárt ugyanakkor, hogy az Emirates egy olyan résztulajdonosa áll a Sólyom megalapítása mögött, amely konkurens társaságokban is érdekelt - írták.


A lap megkereste a másik szóba került légitársaságot, a Qatar Airways-t is, válaszuk lapzártánkig nem látott nyilvánosságot.