Hároméves a Barceló Budapest, a vendégekkel együtt ünnepeltek

Forrás: turizmus.com

 2022. július 18. 17:05

2019. július 15-én nyitotta meg kapuit Barceló Budapest, a spanyol Barceló Hotel Group első magyarországi szállodája. A hotel vezetősége péntek reggel együtt ünnepelt a vendégekkel.

Az elmúlt három évben a szálloda megtapasztalta a szárnyalást és a mélyrepülést is, a viszontagságos időkben embert próbáló feladatokkal nézett szembe, míg máskor csúcsokat döntött meg – összegezte lapunknak az indulás óta eltelt időszakot Galla Gergő szállodaigazgató.

A járványügyi korlátozások feloldása után, 2021 júniusában nyitottak újra. A nemzetközi háttérnek, a kitartó és hatékony csapatnak köszönhetően sikeres hónapokat tudhat maga mögött a Barceló Budapest, így munkatársai büszkén koccinthattak az ünnepi napon. „Az újranyitás utáni első hónapok nagyon nehezek voltak, kevés vendéggel, de szeptembertől elkezdődött a növekedés. Januártól már az átlagár is növekedni kezdett, és március óta folyamatosan 70 százalék feletti foglaltság mellett 100 euró körüli átlagárral tudunk üzemelni" – részletezte Galla Gergő.

Bár a  piaci körülmények hatására némiképp megváltozott a vendégkörük, a korábbiakhoz képest sokkal kevesebb az angol és amerikai vendégük, viszont sokkal több skandináv és izraeli utazót fogadnak. Az igazgató szavai szerint a szálloda mind minőség, mind eredményesség és vendégelégedettség tekintetében is kiemelkedik a négycsillagos szegmensből és jó úton halad a kitűzött piacvezető pozíció felé

Kérdésünkre elmondta, hogy a Barceló számára is a legnagyobb kihívást a szállodaipar egészére jellemző munkaerőhiány jelenti, amit a nyitás óta folyamatosan tapasztalnak mennyiségi és minőségi téren egyaránt. „Keressük a megoldásokat, egyre többet tréningezzük a kollégákat, több külsős céggel is dolgozunk keresés, képzés és fejlesztés témában is, és egyre több nálunk a külföldi kolléga, jellemzően a housekeeping és a recepció területén" – tette hozzá.

A szálloda vezetősége péntek reggel együtt ünnepelte a vendégekkel a Barceló Budapest 3. születésnapját, a reggeli mellé cavával, a spanyol pezsgővel és tortakülönlegességekkel kedveskedtek, míg pontban délután 3 órakor a kollégák együtt vágták fel a születésnapi tortát.

A szálloda vezetősége a szülinapi tortával

Fotó: Barceló Hotel

A képen a vezetőség tagjai láthatók (balról jobbra): Dejcző László front office manager, Faludi Fanni guest experiences manager, Éva Belokostolska igazgatóhelyettes, Galla Gergő igazgató, Gazdik Csilla értékesítési és marketingvezető, Tar Judit housekeeping-vezető és Koczán Ingrid pénzügyi vezető. A képről szabadság miatt lemaradt Hornyák Barbara étteremvezető és Bennó László executive chef.