Háromszázmillió forintból lesz még szebb Budapest

Forrás: MTI

 2015. április 29. 18:41

Budapest Főváros Közgyűlése április 29-én egyhangúlag döntött arról, hogy háromszázmillió forintos pályázati keretből támogatni kívánja a főváros városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját.

A Műemléki Keret 2015 című pályázati támogatás célja a főváros városképét meghatározó épített értékek megmentése, azok felújítása, restaurálásának segítése, az eredeti részek felújítása, visszaállítása.

A kiíró a 2015. évi pályázatával hangsúlyozottan támogatni kívánja a főútvonalak mentén lévő épületek földszinti sávjának rendbetételét. Ennek megfelelően az üzletportálok épületenként történő egységesítése, eredeti állapot szerinti átalakítása, a reklámhordozók adott területre vonatkozó szabályoknak és az örökségvédelmi szempontoknak megfelelő kialakítása, az eredeti homlokzat-architektúra helyreállítása mind támogatható lesz.
A pályázatra kizárólag az örökségvédelem alatt álló épületek tulajdonosai és jogszerű használói nyújthatnak be igényt, még meg nem valósult munkákkal.

A támogatás utófinanszírozott, ezért a Közgyűlés döntése alapján a nyertesek a 2015. évi pályázat keretében kapott támogatást a szerződésben vállalt feladataik teljesítését követően egy összegben kapják meg.