Jégpálya, minigolf és információs központ is lesz a pécsi Misina-tetőn

Forrás: MTI

 2017. január 03. 11:11

Januárban megindul a pécsi Misina-tetőn található tévétorony és környékének fejlesztését célzó, félmilliárd forintos beruházás kivitelezésének közbeszerzési eljárása. A Misina-tető ezzel a mecseki turisztikai látványosságok központjává válhat.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott beruházásnak köszönhetően 2018 februárjáig a tévétorony korszerű, LED-es megvilágítást kap, kilátószintje megújul, az építmény közelében információs központot, éttermet, jégpályát, minigolfpályát, játszóteret és parkolókat alakítanak ki, valamint utat, buszmegállót újítanak fel.

A terület fejlesztésével, az új attrakciókkal a Misina-tető visszanyeri turisztikai, valamint a város életében betöltött fontos szerepét – mondta Páva Zsolt polgármester. A létesítmény a baranyai megyeszékhely egyik leglátogatottabb, évente mintegy 90 ezer embert fogadó nevezetessége.

Fotó: tvtoronypecs.hu

 

A városvezető reményének adott hangot, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a Misina-tető a mecseki turisztikai látványosságok központjává válhat, az 1,8 milliárd forintos beruházással felújított – tavaly május végén átadott – pécsi állatkerttel együtt, és így a város idegenforgalmi bevételei is növekedhetnek.