Jelentkezési dömping indult el a táboroztatásban

Forrás: MTI

 2021. június 08. 15:01

Példátlan jelentkezési dömping indult el a táboroztatásban, miután Novák Katalin államtitkár bejelentette, hogy már napközis és ottalvós táborokat is lehet tartani – hangzott el kedden az M1 aktuális csatornán.

Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál ügyvezetője szerint az előző év azonos időszakához képest húsz százalékkal magasabb a foglalási arány, ami azt jelenti, hogy 190 ezer gyermek táborozhat egy-egy hetet az idei nyári szünetben.

Hangsúlyozta: bár a taborfigyelo.hu oldalon több mint ezer tábor foglalható, a legjobb ár-érték aranyú táborok gyorsan megtelnek, ezért érdemes minél előbb leadni a jelentkezéseket.

A legjobb ár-érték arányú táborok gyorsan betelnek

Fotó: 123rf.com

Az ügyvezető szerint többen választanak napközis tábort, mert így ugyanannyi pénzért több hetet tudnak lefedni.

A legtöbben a sporttáborokat, az angoltáborokat, valamint a kalandtáborokat keresik, de a hagyományosabb kézműves- és lovastáborokba is egyre többen jelentkeznek. Meglepően sokan választanak extrémebb tematikájú táborokat, ilyen a jobb agyféltekés rajzfejlesztő tábor vagy a dzsungelkörülmények között zajló katonai tábor. Idén megjelentek a new tech-táborok is, amelyekben mesterséges intelligenciáról, alkalmazásfejlesztésről és robotikáról is tanulhatnak a gyerekek.