Kerékpárút épült a szatmári Győrtelek és Kocsord között

Forrás: MTI

 2014. július 30. 12:45

Százszázalékos európai uniós támogatással elkészült a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Győrteleket Kocsorddal összekötő kerékpárút - tájékoztatta a győrteleki önkormányzat az MTI-t.

A 121 millió forint összértékű beruházás során 1,8 kilométeren 2,6 méteres szélességben épült ki a kerékpárút. A bicikliút kisebb része Kocsord belterületén, 1,6 kilométer pedig a két község között vezet.

A támogatási összeget a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) kiírásán nyerte el a két település által alakított konzorcium.

A most megépült út része a Mátészalka környéki kistérségi kerékpárút-fejlesztési programnak. A Kocsord és Mátészalka közötti bicikliút építésére - szintén vissza nem térítendő támogatásból - 320 millió forintot fordítanak, az építkezés tavaly kezdődött és jelenleg is tart. Az építéséhez szükséges összeget 2011-ben a KÖZOP keretében kiírt pályázaton nyerte el a Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás. A kerékpárút 1,6 kilométer hosszú lesz, a beruházás során a Kraszna folyó felett építenek egy biciklishidat, valamint megoldják a szakasz vízelvezetését is.