Kihívások és drámai változások a szállodai marketing területén

Forrás: turizmus.com

 2016. december 05. 13:41

Napjainkban a szállodaipar számos – elsősorban az online értékesítés előretörésével és a közösség oldalak népszerűsége növekedésével kapcsolatba hozható - kihívással szembesül.

A jövő egyik legizgalmasabb kérdése abban áll, hogyan lehetséges ezen trendeket lehetőséggé átfordítani és a vevői elvárások megismerésére és előrejelzésére használni.

„Új Marketing Tudomány” azaz New Marketing Science (NMS) név alatt jelölik a szakértők azt az irányt, amelyet a gyakorló hotelmenedzsereknek el kell sajátítani, és amely a vevők és különösen a vevői élmény alaposabb ismeretére helyezi a hangsúlyt. Zaltman és szerzőtársai, Toward a New Marketing Science for Hospitality Managers címmel, 2015-ben a neves szállodaipai képzőintézmény, a Cornell Egyetem folyóiratában, a Cornell Hospitality Quarterly-ben megjelenő cikkben a vendégek elvárásainak megfelelő, a vendéggel közösen megtervezett élmények kialakításában látják a jövő legjelentősebb feladatait a szállodaiparban, amelyhez az internet és a technológia megfelelő hátteret biztosít.

A vevői élmények tervezésén túl a legfrissebb kommunikációs csatornák kutatása és kezelése is elengedhetetlen, amelyek körében a hangsúly napjainkban a big data elemzésére, a mobil-marketingre, a közösségi marketingre és a kontextuális (azaz adott pillanatnyi elvárásra azonnal reagáló, közösségi információkra is építhető) marketingre helyeződik.

Mindezen irányokhoz nyújt hatékonyan elsajátítható tudást a nemzetközi szállodaipar legelismertebb oktatási intézménye, a Cornell Egyetem online képzése, amely most Hotel Revenue Management - Szállodai hozammenedzsment, Hospitality Marketing - Szállodai marketing és Hospitality Management - Szálloda menedzsment témában kedvezményes áron érhető el a Corvinus Egyetemmel kötött együttműködés keretében.

Az eCornell Online Certificate adta lehetőségeket, illetve a Corvinuson keresztül történő jelentkezés feltételeit és előnyeit megismerheti eCornell Nyílt Napunkon 2016. december 8-án, 17.00 órától a Corvinus főépületének 3001-es termében. A Nyílt Napon Dr. Niklai Ákos, a Cornell Egyetem végzett hallgatója a szállodaipari trendeket és a Cornell Egyetem jelentőségét ismerteti. A tájékoztató keretében Pintér-Szabó Lívia az eCornell Online Certificate képzés kedvezményes áron elérhető lehetőségeit mutatja be. Az eseményt kerekasztal-beszélgetés zárja, amely során Dr. Niklai Ákos, Dr. Walkó Miklós és Szécsényi Judit, volt Cornell, illetve eCornell hallgatók, valamint Siket Zsolt, a Continental Group képviseletében értékeli a szállodaipari képzések fontosságát és ebben a Cornell Egyetem jelentőségét.

A képzés várhatóan 2017 márciusában indul, 2016. december 12-i jelentkezési és 2017. január 12-i fizetési határidővel. A képzések részletes tájékoztatói és bővebb információ a marketing.uni-corvinus.hu/index.php linken érhető el.

A Nyílt Napra regisztrálni itt lehet >>

(x)