Kína az Utazáson

Forrás: turizmus.com

 2016. február 17. 16:15

Az Utazás kiállítás 2016. március 3. és 6. között 39-ik alkalommal várja színes utazási kínálattal és szakmai programokkal a látogatókat. A kiállítás első napja immáron hagyományosan szakmai nap, melynek fókuszában a szakmai díszvendég, Kína áll.

A Kína és Közép-Kelet-Európa turisztikai kapcsolatainak fejlesztésért felelős, budapesti székhelyű Koordinációs Központ (TCC) kiemelt szerepet játszik a szakmai programban.

A TCC és a kiállítás programjainak célja, hogy Kína és a közép-kelet-európai régió országai közt szorosabbra fűzze a turisztikai kapcsolatokat és fokozza mind a kiutazó, mind a beutazó forgalmat. Ennek köszönhetően az idei kiállítók közt szerepel a legtöbb közép-kelet-európai ország, mint például Bulgária, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia. Az Utazás első napján, a hivatalos megnyitót követően, kora délután veszi kezdetét a ChinaTourismInformation Day konferencia.

Pénteken folytatódik a nemzetközi eszmecsere a kínai tour-operátorok részvételével zajló B2B workshopon. Az Utazás fórum keretében kerekasztal-beszélgetéseket tart a MUISZ és a TDM Szövetség. A nap folyamán az érdeklődők részt vehetnek az Egészségturizmus konferencián és a Magyar Turizmus Zrt. gasztronómia témában adott előadásán.