Kongresszusi limit: nem elég tudni, hogy tévedés volt

Forrás: turizmus.com

 2015. március 04. 12:46

Ahogy arról beszámoltunk, tévedésnek nevezte az NGM is az orvosi és gyógyszerészkonferenciák résztvevőire kiszabott a 16 eurós limitösszeg. Ugyanakkor a szakmai szervezetek azt az álláspontot képviselik, hogy ezt nem elég tudni, jogszabályban is rögzíteni volna érdemes.

A MaReSz  március 3-i hírünk  alapján, arra reagálva jelezte: a tökéletes megoldás az lenne, ha a jogszabályban módosítanák az összeget – például az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete által indítványozott 25 százalékra -, vagy egyszerűen törölnék a szóban forgó részt.

A MaReSz a három gyógyszergyártó szakmai szervezetet – az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete mellett a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségét és a Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesületét - próbálja meggyőzni a megfelelő lépések megtételéről.

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke, dr. Erdei Bálint megkeresésünkre elmondta: a szövetség ugyancsak tervez további lépéseket a kérdés rendezésére.